Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les aules de la Universitat de Barcelona, amb nom de dona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

aules_dona_20190301

La Universitat de Barcelona donarà el nom de dones il·lustres a algunes de les aules de les seves facultats. La campanya, que s’emmarca en les celebracions del Dia Internacional de les Dones, està impulsada pel Vicerectorat d’Igualtat i Acció Social de la UB, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat. L’objectiu és visibilitzar les dones UB. En alguns casos es tracta de la primera dona que es va llicenciar en aquella facultat, en d’altres ha estat una dona de referència en la seva disciplina. Els noms han estat consensuats per l’equip deganal de cada facultat i, en algun cas, per la mateixa comunitat universitària del centre.

La campanya de visibilització de dones UB ha arrencat el dilluns, 4 de març, amb el bateig de la primera de les aules. Ha estat la sala de juntes de l’edifici nou de la Facultat de Dret, que rebrà el nom de Maria Soteras Mauri (1905-1976), primera dona llicenciada en Dret a la UB (1921-1926) i primera dona advocada col·legiada a Catalunya (1927).

Altres centres que s’han afegit o s’afegiran a aquesta iniciativa al llarg de la setmana.

Dimarts, 5 de març, a les 12.30 h, ha estat el torn de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació. La sala de treball 1 del CRAI Biblioteca de Biblioteconomia passarà a anomenar-se Rosalia Guilleumas (1924-2007), bibliotecària i filòloga, directora de la Biblioteca Provincial i Universitària de Barcelona (1969-1980), de la Biblioteca de Catalunya (1973-1983), de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Diputació de Barcelona (1973-1982) i de l’antiga Escola de Bibliotecàries (1973-1982).

El dia 6 de març, a les 12 h, es batejarà l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Terra amb el nom de Carmina Virgili (1927-2014), geòloga, Medalla d’Or de la UB el 2011 i una de les primeres dones catedràtiques de l’Estat. El mateix dia, a les 13 h, l’aula 1010 de la Facultat d’Economia i Empresa rebrà el nom de Joan Robinson (1903-1983), economista anglesa postkeynesiana i professora a la Universitat de Cambridge, destacada pel seu treball en l’estudi del creixement econòmic de les dècades dels cinquanta i seixanta, així com de la teoria del capital.

El dia 7 de març, a les 14 h, l’actual sala de juntes de la Facultat de Psicologia passarà a anomenar-se sala Victòria Sau (1930-2013), professora de la Facultat i reconeguda psicòloga, escriptora i feminista. I la setmana següent, el dilluns 11 de març, a les 13 h, la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació donarà el nom de Creu Casas Sicart (1913-2007) al CRAI Biblioteca del centre, en homenatge a la primera professora de la Facultat. En els propers mesos, es continuarà amb aquesta iniciativa a la resta de facultats de la UB.

A més, amb motiu de la jornada reivindicativa del 8 de març, tots els campus acolliran diverses activitats, organitzades per les comissions d’igualtat i grups d’estudiants de les diferents facultats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere