Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Projecte ICTA-UAB: Creant ciutats sostenibles i justes a través d’ “Arenes Urbanes”

Notícia anterior
Notícia posterior

ciutats_sostenibles

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) és un dels socis que participen en el nou projecte d’investigació europea, UrbanA – Arenes per a ciutats sostenibles i justes, que es va posar en marxa a Friburg im Breisgau, Alemanya, el mes passat.
Les Arenes Urbanes (o espais de discussió) seran espais co-creatius dissenyats per generar solucions convincents, específiques i viables per fer possibles ciutats sostenibles que fomentin formes profundes de democràcia i empoderament dels ciutadans. Durant els propers tres anys, una sèrie de quatre Arenas Urbanes reunirà a responsables polítics, investigadors, ciutadans compromesos i altres -coneguts col·lectivament com a creadors de ciutats- d’arreu d’Europa per discutir sobre solucions innovadores que fan possible ciutats sostenibles i justes.

El projecte sintetitzarà el coneixement i les experiències generades en projectes d’investigació anteriors finançats per la Unió Europea en què es tracten intervencions que aborden les desigualtats socials urbanes i l’exclusió. Posteriorment, els participants de l’Arena avaluaran col·lectivament el seu potencial per millorar l’equitat i inclusió social urbana, i identificaran formes d’implementació en diferents ciutats.

Els socis que treballen junts en el projecte busquen aportar solucions integrades innovadores per a la creació d’àrees urbanes equitatives i inclusives a les polítiques de sostenibilitat pel que fa, per exemple, a l’habitatge, l’energia, la mobilitat i els aliments. També pretenen capacitar als creadors de ciutats per dissenyar i transformar les ciutats europees en entorns urbans i periurbans inclusius, sostenibles i pròspers.

El projecte està subvencionat amb 1,5 milions d’euros del programa d’investigació i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea.

El consorci UrbanA està liderat per la Secretaria Europea ICLEI (coordinadora), que és la xarxa líder de governs locals dedicats al desenvolupament urbà sostenible (Friburg, Alemanya). El projecte compta amb el suport de sis organitzacions d’arreu d’Europa: la Càtedra de Sostenibilitat de la Universitat de Friburg (Friburg, Alemanya), l’Institut Holandès d’Investigació per a les Transicions (Rotterdam, Països Baixos), el Departament de Ciències Ambientals i Política de la Universitat d’Europa Central (Budapest, Hongria), el Laboratori de Barcelona per a la Justícia i Urbanisme Ambiental Urbà de l’ICTA-UAB (Barcelona, Espanya), ECOLISE, la xarxa europea d’iniciatives dirigides per la comunitat sobre canvi climàtic i sostenibilitat (Brussel·les, Bèlgica), i la Facultat de Ciències del Centre d’Ecologia, Evolució i Canvi Ambiental de la Universitat de Lisboa (Lisboa, Portugal).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere