Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern de Catalunya fomenta l’ús de les biblioteques a l’Aran i el coneixement de la literatura i cultura araneses arreu de Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior

aran

Redactarà conjuntament amb el Conselh Generau d’Aran un pla específic perquè els serveis bibliotecaris a l‘Aran arribin als habitants dels pobles aranesos que no disposen d’un servei bibliotecari fix

També s’ha aprovat elaborar un Pla de Lectura específic per a l’Aran en col·laboració amb el Conselh Generau d’Aran i amb altres institucions públiques i culturals d’aquest territori

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat fomentar la lectura i l’ús de les biblioteques públiques a l’Aran i el coneixement de la seva literatura i realitat lingüística a la resta de Catalunya, a través del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Amb aquesta finalitat, el Govern ha acordat redactar conjuntament amb el Conselh Generau d’Aran un pla específic perquè els serveis bibliotecaris a l‘Aran arribin als habitants dels pobles aranesos que no disposen d’un servei bibliotecari fix. Per això, s’establirà el préstec bibliotecari domiciliari, amb un servei per a persones amb dificultats de mobilitat i es crearà un fons bibliogràfic renovable a centres culturals, entre d’altres accions.

A més, també ha aprovat elaborar un Pla de Lectura específic per a l’Aran en col·laboració amb el Conselh Generau d’Aran i amb altres institucions públiques i culturals d’aquest territori. Un dels objectius d’aquest pla haurà de ser la creació d’una Comissió de Lectura de l’Aran, en què estiguin representades les institucions públiques i les entitats culturals i socials relacionades amb aquest àmbit.

La iniciativa també té per objectiu reforçar la presència de la literatura i la realitat lingüística de l’Aran, a les biblioteques públiques de Catalunya a través del proveïment de lots de documents en aranès, l’organització de clubs de lectura d’obres d’autors aranesos i la publicació d’eines bibliogràfiques sobre l’Aran i la seva llengua i cultura.

El cost d’aquestes accions formarà part de les despeses internes de la Direcció General de Cooperació Cultural i de les institucions públiques i privades que se sumin a aquestes actuacions.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere