Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat del secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya en relació als acadèmics encausats per formar part de la Sindicatura Electoral de l’1 d’Octubre

Notícia anterior
Notícia posterior

1 oct

Llegit en el decurs de la jornada Compromís social de les universitats: passat, present i futur, celebrada a l’Auditori del Campus Ciutadella de la UPF i organitzada per l’Associació LAUDE d’exrectors de les universitats catalanes

El Secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, manifesta que:

  • Defensa els principis de llibertat, democràcia, justícia i solidaritat.
  • Considera positiu que els professionals de les universitats catalanes col·laborin amb aquelles activitats que denoten un compromís social i el foment dels principis esmentats.
  • Valora que uns acadèmics, per la seva condició i el seu reconegut prestigi, fossin nomenats per formar part de la Sindicatura Electoral de l’1 d’Octubre.
  • Rebutja l’enjudiciament penal del professorat a qui el Parlament de Catalunya va requerir per vetllar, des de la seva expertesa acadèmica en l’àmbit del dret i de la ciència política.
  • Dóna el suport a Jordi Matas, Marta Alsina, Marc Marsal, Tània Verge i Josep Pagès, acadèmics actualment processats.
  • No comprèn que actualment estiguin acusats dels delictes d’usurpació de funcions i de desobediència, i subjectes a la petició d’una pena de fins a dos anys i nou mesos de presó ja que van se cessats del seu encàrrec abans que expirés el termini del requeriment.
  • Demana una reconsideració dels càrrecs que condueixi a la retirada de les acusacions.♦
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere