Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Com la Universitat de Barcelona presentarà la seva oferta formativa al Saló de l’Ensenyament i al Saló Futura -20 al 24 de març-

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

1_salo_stand_7681

La Universitat de Barcelona presenta al Saló de l’Ensenyament i al Saló Futura la seva oferta formativa per al curs 2019-2020, tant de graus com de màsters, postgraus i doctorats. La cita, que s’emmarca en la Setmana de la Formació i el Treball, tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc del 20 al 24 de març.

La Universitat estarà present al Saló de l’Ensenyament amb un estand propi per donar a conèixer les titulacions que oferirà el curs vinent. A les 73 titulacions de grau consolidades, que abasten totes les àrees del coneixement, i a les 12 propostes d’itineraris simultanis que condueixen a una doble titulació, enguany s’hi afegeix un nou itinerari doble, el de Sociologia-ADE.

La UB va començar a impartir itineraris dobles el curs 2009-2010, quan es van posar en marxa els dobles graus de Física-Matemàtiques i de Matemàtiques-Enginyeria Informàtica. Actualment n’imparteix deu més: Comunicació Audiovisual-Informació i Documentació, Dret-ADE, Dret-Ciències Polítiques i de l’Administració, Dret-Criminologia, Dret-Gestió i Administració Pública, Dret-Relacions Laborals, Economia-Estadística, Matemàtiques-ADE, Mestre Educació Infantil-Mestre Educació Primària, i Farmàcia-Nutrició Humana i Dietètica, als quals s’afegeix ara el de Sociologia-ADE.

Estand de la UB al Saló de l’Ensenyament

En aquesta edició, la Universitat de Barcelona estrenarà estand al Saló de l’Ensenyament: se situarà al Pavelló 1 i ocuparà un espai de 180 metres quadrats (60 metres quadrats més que l’any anterior).

L’estand, de nova construcció, està dissenyat per facilitar l’atenció personalitzada als visitants. D’una banda, presentarà l’oferta acadèmica i els serveis per al curs 2019-2020, i de l’altra, també tindrà informació sobre la Universitat a disposició dels visitants. A més de la informació directa que es proporciona des de l’expositor, també s’hi oferirà atenció i assessorament personalitzats: amb aquest objectiu, s’ha incrementat el nombre de punts d’atenció: en aquesta edició hi haurà 44 punts i un centenar d’informadors de la Universitat atendran les consultes especialitzades dels visitants. Així mateix, com en anys anteriors, un representant de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona) assessorarà sobre interessos professionals.

També es distribuiran al Saló al voltant de 65.000 fulls de mà. D’aquests, 51.500 corresponen a les diferents facultats de la Universitat, 2.000 fan referència al conjunt de les enginyeries i 1.500, als centres adscrits. Així mateix, es repartiran 10.000 díptics genèrics, amb l’oferta de tots els graus de la Universitat de Barcelona.

Com ja s’ha fet en els últims quatre anys, els fullets amb l’oferta formativa incorporen un codi QR perquè els estudiants puguin accedir, des dels telèfons mòbils, a un miniweb específic de la Universitat de Barcelona, amb el lema «La teva Universitat», on es recull informació sobre els serveis, els recursos en línia, les activitats adreçades a secundària i la divulgació científica, entre altres informacions d’interès.

Saló Futura

 La Universitat de Barcelona també participa en el Saló dels Màsters i Postgraus Futura, que tindrà lloc els dies 22 i 23 de març, en paral·lel al Saló de l’Ensenyament. Allà presentarà l’oferta per al curs 2019-2020 de títols oficials, propis i de doctorat. Com a novetat en l’oferta de màsters oficials, se n’inclouen dos de nous: el d’Humanitats Digitals, en el qual destaca la transversalitat d’aquest ensenyament, vinculat a les facultats de Biblioteconomia i Documentació, Geografia i Història, Filosofia i Filologia; i també el màster de Diplomàcia i Organitzacions Internacionals del Centre d’Estudis Internacionals (CEI).

La UB Divulga a l’Espai Ciència

La UB Divulga tornarà a tenir presència aquest any a l’Espai Ciència del Saló de l’Ensenyament amb un estand propi. Els visitants que s’hi apropin podran conèixer de primera mà la tasca de recerca i innovació que duen a terme alguns grups de recerca de la UB en diferents branques del coneixement, com ara la física, la biologia, la psicologia, la geologia, les belles arts o la geografia i història. Des del dimecres 20 fins al diumenge 24, diversos investigadors mostraran i compartiran amb els visitants les seves recerques a través de tallers i activitats interactives, com ara demostracions i experiments científics, per promoure l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Alguns dels tallers que s’hi faran són: RiuNeT, l’app per avaluar la qualitat ecològica dels rius; Ultracold UB; Gaia: la galàxia en 3D; Microscòpia electrònica de transmissió; Parlem de geografia? Participa en el GeoQuiz!; Escultures sonores; Viu la geologia, o Estudiem el cervell: no em trec l’estadística del cap. Podeu ampliar-ne la informació en aquest enllaç.

Saló de l’Ocupació Juvenil

També en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball tindrà lloc la segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil, del 21 al 22 de març, enfocat a joves d’entre 16 i 35 anys que busquen feina, que tot just han acabat els estudis o que volen reorientar la seva vida professional. El Saló s’estructura en vuit àrees diferenciades que permeten conèixer els recursos i serveis públics existents, rebre assessorament sobre drets i deures laborals, apropar-se al mercat laboral, descobrir noves ocupacions i oficis, o conèixer entitats del tercer sector o del món de l’emprenedoria. La Universitat de Barcelona hi serà present els dos dies, de 9 a 19 h, dins de l’estand de la Xarxa Universitària per a l’Ocupació del Consell Interuniversitari de Catalunya i a l’espai «Salta al món del treball», al Palau 2 del recinte de Montjuïc. A més de les accions d’orientació i informació sobre la borsa de treball que es faran a l’estand, també s’impartirà, a les 12 h, el taller «Si ets universitari: crea la teva pròpia marca personal».

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere