Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les agressions i discriminacions entre particulars ja són les incidències més detectades per SOS Racisme

Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

L’entitat alerta que la ”normalització” d’alguns discursos polítics afecten aquestes situacions

El 2018, l’ONG SOS Racisme va identificar 151 situacions noves de racisme, de les quals, el 36% són agressions i discriminacions entre particulars, una tipologia que ha superat per primera vegada les agressions i abusos dels cossos de seguretat pública, tradicionalment el tipus de situació que més es donava. Segons els responsables de l’entitat, hi ha una manca de feina comunitària i de prevenció que provoquen aquest creixement, però alerten sobretot que els discursos de determinats partits polítics que ja han arribat a les institucions ”es tradueixen en el dia a dia” i per tant, s’acaben ”normalitzant” determinades situacions de racisme. Per això, alerten que d’aquesta situació, se’n puguin generar accions més concretes.

Nota de SOS Racisme:

 (In)Visibles: Informe 2018 sobre l’estat del racisme a Catalunya

Coincidint amb el Dia Internacional per l’Eradicació de la Discriminació Racial, 21 de març, presentem l’informe sobre l’estat del racisme a Catalunya.

Aquest document que publiquem, busca fer una anàlisi sobre les manifestacions del racisme a Catalunya, denunciar-les i fer propostes per a la seva prevenció i eliminació. L’apartat central de l’informe està dedicat a les Identificacions Policials basades en el perfil ètnic. I com és habitual, la part final de l’informe recull els casos d’odi i racisme atesos al Servei d’Atenció i Denúncia per a Víctimes de Racisme (SAiD).

Cada any continuem condemnant i denunciant que la lluita contra el racisme no és un tema prioritari a l’agenda pública i que des de les institucions no es contempla el racisme que exerceixen.

El nostre objectiu és que l’informe, com a eina de denuncia, de sensibilització i recull de propostes, arribi al màxim públic possible.♦

 INFORME 2018: L’estat del racisme a Catalunya (PDF)

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere