Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

A punt la Fira de l’estudiant de Manresa

Notícia anterior
Notícia posterior

CARTELL-FIRA-ESTUDIANT-2019

Del dimecres 3 al dissabte 6 d’abril es celebrarà la Fira de l’estudiant de Manresa.

La Fira pretén recollir tota la oferta formativa de batxillerat, formació professional, universitats, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics, ensenyaments d’adults, PQPI, beques i estudis a l’estranger i oferir-lo als estudiants, pares i professorat en format Fira, amb orientació personalitzada, durant 4 dies i també disposar de tota aquesta informació a la seva pàgina web ( https://www.firaestudiant.cat/ )..

També en motiu de la Fira s’edita un dossier d’oferta educativa de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.♦

 

Text de Presentació dels organitzadors de la Fira :

L’edició de 2019 de la Fira de l’Estudiant aposta per mantenir el plantejament general de les darreres edicions, però introduint-hi nous aspectes i plantejaments per avançar i aprofundir en l’objectiu central d’acompanyar i donar suport als joves (i per extensió a les famílies i la resta de la comunitat educativa) en la presa de decisions amb relació a les diferents opcions, tant acadèmiques com professionals.

Un dels reptes d’aquest any és la voluntat d’estructurar la informació i l’orientació acadèmica i professional a partir dels itineraris formatius que es poden cursar. L’objectiu bàsic és contextualitzar millor la informació que es dona a la Fira i també facilitar-ne l’accés en el marc d’una proposta formativa global, però també diversa. Aquest fet comporta una evolució dels diferents espais de la Fira per tal de visualitzar físicament aquests itineraris, tot reforçant aquest aspecte més formal amb la tasca que ja es desenvolupava amb els informadors i orientadors de la Fira.

Un segon repte que enguany s’entoma de forma decidida per part de l’organització és obrir l’espai de la Fira més enllà dels estudiants 4t d’ESO i de la secundària postobligatòria. Per aquest motiu la Fira obrirà també el dissabte 6 d’abril durant el matí perquè tant els estudiants com les famílies, a més d’aquelles altres persones que es vulguin reincorporar al sistema educatiu, puguin assistir-hi. Aquest dia, a més de la informació i els serveis que es trobaran de dimecres a divendres, es proposaran un seguit d’activitats específiques per reforçar la informació i l’orientació tant per a l’alumnat com per a les famílies o persones que vulguin completar la seva formació en relació amb un perfil professional determinat. Amb aquesta finalitat s’ha dissenyat una oferta de xerrades, tallers i presentacions amb diferents propostes formatives.

En la mateixa línia d’actuació,  enguany s’incorporaran a la Fira els àmbits d’emprenedoria i d’ocupació juvenil. Aquestes novetats se sumen als espais habituals de batxillerat, amb tota l’oferta de formació professional i de les universitats, a més dels punts d’informació sobre beques, estudis a l’estranger, escoles d’adults i idiomes, i els espais d’orientació individualitzada.

La 27a edició també ha fet un esforç per millorar l’espai de la Fira, que es concreta amb estands més oberts i clars, més ben identificats, amb una imatge actualitzada que faciliti la mobilitat per la Fira i la identificació dels diferents espais, d’acord amb el nou criteri de donar més entitat als itineraris formatius. Finalment, per donar el tret de sortida a la 27a edició de la Fira de l’Estudiant, s’ha organitzat una xerrada oberta a tots els actius de la comunitat educativa per al dijous 28 d’abril, a càrrec d’Alfons Cornella (Infonomia), amb el títol d’Educació per a humans en un món de màquines intel·ligents, perquè entenem que l’orientació s’ha de contextualitzar en el marc d’una societat en constant evolució.♦

 

Dossier Informatiu de la Fira … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere