Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornades de recerca en didàctica de la llengua a la Universitat de València: “Didàctica de la llengua oral: Renovació metodològica i innovació”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cartell_jornades_web

Facultat de Magisteri de la  universitat de València

4 i 5 d’abril de 2019

 

Les “Jornades de Recerca en Didàctica de la llengua oral: renovació metodològica i innovació”, organitzades pel Grup GIEL (Grup d’Investigació en Ensenyament de Llengües), de la Universitat de València, pretenen reflexionar sobre la didàctica de la llengua oral en l’àmbit acadèmic, amb l’objectiu de revisar quins són els guanys aconseguits fins ara i quins nous reptes planteja, així com acarar de manera més efectiva el procés d’ensenyament i aprenentatge de la llengua oral formal. Les ponents que participen en les Jornades són docents universitàries i investigadores amb trajectòria acadèmica i de recerca consolidada, que representen les figures més destacades en el panorama investigador actual sobre el tema, no només en l’àmbit valencià sinó també en d’altres territoris.

Les Jornades comprenen activitats de duració variable (conferències, taula redona amb exposicions breus i un diàleg final) per a desenvolupar en dos dies. Les conferències han sigut reconegudes com activitats específiques dins del Programa de Doctorat de Didàctiques Específiques. Al final de cada activitat, s’iniciarà un diàleg entre els assistents (mestres, professors de la Facultat de Magisteri o d’altres, doctorands, alumnat dels graus d’Educació Infantil i Primària, alumnat del Màster Universitari en Investigació en Didàctiques Específiques així com del Màster Universitari en Professor/a d’Educació Secundària, etc.).

PROGRAMA

DIA 4 ABRIL (DIJOUS)

Facultat de Magisteri – Aula PB-04

Taula redona sobre les investigacions en procés relacionades amb la competència oral de l’alumnat del grup GIEL (Dep. Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València), del grup de recerca d’Ensenyament i Aprenentatge de Llengües (GREAL, UAB) i el grup de recerca en Educació, Llenguatge i Literatura (GRELL, UVic).

17:15-17:30    “La interacció oral a l’aula coma eina per a afavorir la construcció de coneixement”, per Aina Reig i Carmen Rodríguez Gonzalo, GIEL (Dep. Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València)

17:30-17:45    “L’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en la didàctica de la llengua oral”, per Alícia Martí i Pilar Garcia Vidal, GIEL (Dep. Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València)

17:45-18:00    “La didàctica de la llengua oral com a segona llengua o llengües estrangeres”, per M. Dolores García Pastor, GIEL (Dep. Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València)

18:00-18:15    “L’ensenyament-aprenentatge de l’oral formal als estudiants de 1r curs dels graus de Mestre de la UVic. La tasca de preparació, execució i autoavaluació del discurs oral formal”, per Mariona Casas Deseuras, (Departament de Filologia i de Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de Vic).

18:15          Diàleg moderat per Montserrat Pérez Giménez (GIEL- Dep.  Didàctica de la Llengua i la Literatura)

 

DIA 5 ABRIL (DIVENDRES)

Facultat de Magisteri – Aula PB-04

16:00-17:00    “Panorama actual en la investigació sobre Didàctica de la llengua oral”, per Montserrat Vilà i Santasusana (Universitat Autònoma de Barcelona (Conferència reconeguda com activitat específica dins del Programa de Doctorat en Didàctiques Específiques de la UV)

17: 00-17:15     Descans

17:15-18:15    “E-learning aplicat a la Didàctica de la llengua oral”, per Carme Durán (GREAL – Universitat Autònoma de Barcelona) (Conferència reconeguda com activitat específica dins del Programa de Doctorat en Didàctiques Específiques de la UV)

18:15    Diàleg moderat per Montserrat Pérez Giménez (GIEL- Dep. Didàctica de la Llengua i la Literatura)♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere