Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada a la UdG: “Cuina i producte” en el marc del Tercer Congrés Català de la Cuina

Notícia anterior
Notícia posterior

cuina

El dia 8 d’abril el Campus Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Girona organitza la jornada “Cuina i producte” en el marc del Tercer Congrés Català de la Cuina, conjuntament amb el Museu de la Pesca, la Càtedra Gastronomia, Cultura i Turisme i la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà amb el suport de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal Baix Empordà.

Entre el novembre de 1981 i el juny de 1982 va tenir lloc el I Congrés Català de la Cuina. Dotze anys més tard es va organitzar el II Congrés Català de la Cuina que es desenvolupà entre maig 1994 i febrer de 1995. D’ençà del segon congrés, la cuina catalana, i la gastronomia com a sector, s’han convertit en uns dels principals pilars socioeconòmics i culturals del país, al mateix temps que un referent de la nostra projecció internacional (clica aquí per veure el  document de presentació del congrés).

La constatació d’haver desenvolupat un model de creixement i d’èxit sobre la gastronomia i la cuina catalana permet plantejar la celebració del III Congrés Català de la Cuina. Aquest congrés és una oportunitat d’anàlisi i reflexió sobre què ha esdevingut la nostra cuina durant els últims 25 anys i sobre quina és la situació actual del món de la cuina a nivell professional, social, cultural i turístic. Però, alhora, és un instrument per respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d’èxit, millorar-la i garantir-la per a les dècades vinents. És per això que l’actual reflexió que es proposa ha de mirar cap a l’horitzó del 2025, un nou punt estratègic en el calendari europeu.

El Congrés promou un procés obert de debat, d’intercanvi d’idees i de resposta als grans reptes de la cuina catalana, tractant tots els aspectes diferencials de cultura culinària i de patrimoni cultural, a partir de la realitat del sector culinari i gastronòmic avui. Els objectius que es proposa assolir el Congrés són consolidar la Cuina Catalana en el seu lideratge mundial, definir el mapa dels actors de la cuina i la gastronomia catalana i impulsar l’estratègia de país de cara a l’Horitzó Gastronòmic 2025.

Programa de la jornada “Cuina i Producte”♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere