Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català aprova una gestió integrada de tota la formació professional que es dugui a terme al Centre d’FP de l’Automoció de Martorell

Notícia anterior
Notícia posterior

centre-FP-Martorell

Amb aquest acord, el Govern desencalla la gestió del centre, que a partir d’ara oferirà l’oportunitat de formació contínua i certificada vinculada a la demanda real del sector de l’automoció

Aquest és un tema prioritari del Govern de Catalunya, que aposta per la Formació Professional com a eix vertebrador de la nostra societat

L’òrgan de seguiment estarà format per representants de la Generalitat i de tots els agents econòmics i socials

 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha desencallat la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell amb l’acord de Govern impulsat pels departaments de la Presidència, d’Educació, de Treball, d’Afers Socials i Famílies i d’Empresa i Coneixement. Amb aquest acord, a partir d’ara serà un operador integral de la formació, que serà escollit a través d’una licitació, que gestionarà tota la formació professional de forma integrada, tant la inicial, com l’ocupacional i la contínua.

Aquest és un tema prioritari del Govern de Catalunya, que aposta per la Formació Professional com a eix vertebrador de la nostra societat.

D’aquesta manera, el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell serà un centre integral del sector de l’automoció on s’oferirà formació de títols i certificats professionals, formació contínua certificada, ocupacional i de demanda per les empreses del sector, i que es dotarà, quan sigui possible, d’un Consell de Formació i Empresa. Aquest Consell haurà de garantir una participació paritària dels agents econòmics i socials.

Aquest acord també preveu que el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell, del qual es titular el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, quedi encaixat en els mecanismes de governança, gestió, definició, planificació i programació de les polítiques d’ocupació que preveu la Llei 13/2015, del 9 de juliol, d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

La gestió del Centre d’FP d’Automoció de Martorell es farà a partir d’una licitació que garanteixi que sigui un centre integrat i amb un operador integral de formació, que vetlli perquè s’hi duguin a terme activitats formatives de tots els subsistemes de formació professional, i que s’adapti constantment a les necessitats reals del sector de l’automoció.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), com a titular patrimonial del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell, serà qui haurà de portar a terme el procediment de licitació de la gestió integral del Centre, i en serà el responsable del contracte i el seu desenvolupament. S’haurà de preveure a la licitació un òrgan de seguiment de l’execució del contracte que en farà el seguiment i les propostes formatives. Un cop es constitueixi el Consell de Formació i Empresa aquest òrgan serà el responsable de dur a terme les propostes formatives.

La composició de l’òrgan de seguiment de l’execució del contracte comptarà amb representants de la Generalitat i representants de tots els agents econòmics i socials. Concretament, estarà format per:

·14 representants de la Generalitat de Catalunya

·2 representants de CCOO

·2 representants d’UGT

·1 representant de Foment del Treball

·1 representant de PIMEC

·2 representants del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC), que hauran de ser acordades amb Foment i PIMEC

·1 representant de l’Ajuntament de Martorell

Finalment, els membres del Consorci formaran part del Consell de Formació i Empresa i del Consell Sectorial de l’Automoció, quan aquests es constitueixin i s’haurà de garantir una participació paritària dels agents socials i econòmics.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere