Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Deu pimes catalanes reben 450.000 euros de la UE per desenvolupar les seves idees innovadores

Notícia anterior
Notícia posterior

eu

El Consell Europeu d’Innovació ha seleccionat 277 projectes arreu de la UE

Cada un dels seleccionats rebrà 50.000 euros de la UE

Un total de 277 petites i mitjanes empreses (pimes) de vint-i-cinc països han estat seleccionades per rebre finançament en el marc de l’última ronda de l’instrument per a les pimes del Consell europeu d’innovació. Les empreses rebran un import total de 13,7 milions d’euros per accelerar la comercialització de les seves innovacions.

Entre les empreses seleccionades n’hi ha nou de catalanes que han presentat projectes com ara l’aplicació de la intel·ligència artificial en processos de manufacturació; aplicacions del Grafè, un “súper material” amb propietats úniques; una nova generació de motors elèctrics, o una solució per dissenyar lents progressives personalitzades. Les empreses es troben ubicades a diferents punts del territori català: Barcelona (6), Tarragona, Matadepera, Cardona i Sant Cugat del Vallès.

Cadascuna de les empreses rebrà 50.000 euros i totes elles disposaran de serveis d’assessorament gratuït i d’acceleració empresarial.

La majoria de les empreses seleccionades per rebre finançament pertanyen a l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la salut i l’enginyeria. Espanya (46) és el país que més en té, de beneficiaris, seguida de Suïssa (23) i de França (22).

La Comissió Europea ha rebut 2.822 propostes abans de la data límit del 13 de febrer en la fase I de l’instrument per a les pimes, que concedeix subvencions de 50.000 d’euros per fer plans d’empresa.

L’instrument per a les pimes forma part del projecte pilot del Consell europeu d’innovació (CEI), que dóna suport als innovadors de primera classe, als empresaris, a les petites empreses i als científics amb oportunitats de finançament i serveis d’acceleració. El 18 de març es va engegar el projecte pilot millorat del Consell europeu d’innovació; a partir del 5 de juny del 2019, l’instrument per a les pimes del Consell europeu d’innovació passarà a dir-se projecte pilot «accelerador» del Consell europeu d’innovació i oferirà la possibilitat de demanar subvencions o finançament amb fons propis.♦

 Llista de projectes seleccionats

 Mapa de les empreses seleccionades

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere