Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona presenta la primera edició dels Premis IL3-UB a la innovació en formació contínua

Notícia anterior
Notícia posterior

il3_logo

En l’any del vint-i-cinquè aniversari de l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB), arrenca la primera edició dels Premis IL3-UB a la innovació en formació contínua. Aquests premis neixen com a homenatge a Francesc Santacana i Martorell i Joan Maria Malapeira i Gas, dues figures de gran transcendència per a la creació i el desenvolupament de la formació contínua a la Universitat de Barcelona. La convocatòria per presentar candidatures a aquest certamen estarà oberta fins al dimecres 5 de juny de 2019 a les 12 hores.

Francesc Santacana i Martorell, com a director general de la Fundació Bosch i Gimpera, va ser qui va dissenyar l’estructura sòlida i innovadora de l’IL3-UB i va contribuir de manera decisiva a consolidar la relació entre universitat i empresa. Joan Maria Malapeira i Gas, primer com a director de Les Heures (Fundació Bosch i Gimpera) i, posteriorment, com a director de l’Agència de Postgrau de la UB, va ser el responsable d’impulsar millores fonamentals en l’oferta de títols propis.  

Al seu torn, aquests premis posen en relleu el paper fonamental de la innovació com un dels pilars essencials de l’IL3-UB, a través del qual s’explica l’èxit d’aquesta aposta pionera, així com la seva capacitat d’adaptació al llarg dels anys a les necessitats de la societat civil i de la xarxa empresarial.

Així doncs, la finalitat dels premis és destacar tant el desenvolupament de competències professionals com la introducció de la tecnologia al procés formatiu en títols propis de postgrau i d’extensió universitària en el marc de l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona durant l’any 2018.

El Premi Joan Maria Malapeira i Gas s’atorgarà a una persona o equip humà que hagi destacat per haver implementat una innovació metodològica o tecnològica en el marc dels títols propis dels cursos de postgrau i d’extensió universitària de la Universitat de Barcelona. Per la seva banda, el Premi Francesc Santacana i Martorell guardonarà una empresa o organització, pública o privada, que hagi col·laborat amb l’IL3-UB i que hagi contribuït, mitjançant la innovació, al creixement i desenvolupament de tota la comunitat formativa de l’IL3-UB, en el marc dels títols propis dels cursos de postgrau i d’extensió universitària.

Per optar als premis, les candidatures s’hauran de presentar a l’IL3-UB com a propostes pròpies o d’un tercer. Tant les candidatures proposades per nominació com les directes s’han de presentar a través del formulari de la pàgina web, on es demana la informació necessària per evidenciar els mèrits i les contribucions que les sustentin.

Durant el procés de selecció dels guanyadors es valoraran, entre altres aspectes, les contribucions fetes per millorar, mitjançant la innovació, el desenvolupament personal o professional dels estudiants i de la comunitat formativa de l’IL3-UB en general; l’abast i l’impacte global de les activitats de formació contínua en la qualitat de l’aprenentatge, i el suport rebut per la candidatura.

El Premi Joan Maria Malapeira i Gas té una dotació econòmica de 2.500 euros, mentre que el Premi Francesc Santacana i Martorell consisteix en un diploma i un record commemoratiu. 

El jurat estarà presidit per la vicerectora de Docència i Ordenació Acadèmica de la UB, i l’integraran un representant del Consell Social, el delegat del rector per a la recerca, innovació i millora de la docència i l’aprenentatge, i la directora de l’Agència de Postgrau de la Universitat. També en formaran part el director general i el director acadèmic de l’IL3-UB.

La resolució dels Premis IL3-UB a la innovació en formació contínua es comunicarà el dilluns 22 de juliol de 2019. Posteriorment, el dijous 19 de setembre, es farà el lliurament dels guardons en un acte públic.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere