Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Segona convocatòria de “DiscoverEU” : 20.000 targetes de viatge més perquè joves de 18 anys puguin conèixer Europa

Notícia anterior
Notícia posterior

Interrail

La Comissió Europea torna a obrir avui el termini perquè els joves europeus de 18 anys demanin la targeta de viatge DiscoverEU. El termini per demanar-la acaba el 16 de maig del 2019. La targeta de viatge DiscoverEU ofereix als joves l’oportunitat de descobrir i viatjar per Europa entre l’1 d’agost del 2019 i el 31 de gener del 2020.

Aquesta és la segona convocatòria després d’un primer any d’èxit que ha permès que un bon grapat de joves europeus coneguin la diversitat cultural i els valors comuns que compartim a Europa. En aquest segon any de vigència de la iniciativa DiscoverEU la Comissió Europea vol millorar la dimensió educativa del projecte i oferirà als participants informació i assessorament per poder viatjar per tot Europa. Els interessats també rebran un diari de viatge perquè hi apuntin les seves reflexions i, a més, durant el viatge també podran participar en activitats de desenvolupament comunitari.

Alhora, la Comissió està treballant perquè DiscoverEU sigui més inclusiu i més accessible a tothom. L’objectiu és simplificar el sistema de sol·licituds, oferir assessorament per poder viatjar amb el pressupost de què disposen els joves i tenir en compte tant com sigui possible les necessitats dels joves amb discapacitat perquè també puguin viatjar.

«Em sento molt orgullós d’haver engegat la iniciativa DiscoverEU i de donar cada vegada a més joves l’oportunitat de conèixer a fons Europa. Espero que aprofitar la iniciativa DiscoverEU els serveixi d’inspiració per participar en les seves comunitats i ser uns autèntics ambaixadors d’Europa. Tant és si és votant a les eleccions al Parlament Europeu, encoratjant els seus companys a fer el mateix o col·laborant amb nosaltres per construir unes societats ben vives, el cert és que els joves són el futur d’Europa i, per tant, és imprescindible que escoltem la seva veu», ha declarat avui el comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esports, Tibor Navracsics.

Qui pot demanar la targeta i com?

Els interessats a participar han d’haver nascut entre el 2 de juliol del 2000 i el 1 de juliol del 2001 (ambdós inclosos) i estar disposats a viatjar entre l’1 d’agost del 2019 i el 31 de gener del 2020 durant un període màxim de 30 dies. Poden presentar la seva sol·licitud a través del Portal Europeu de la Joventut. Un comitè avaluarà les sol·licituds i triarà els guanyadors. Els resultats de la tria seran notificats als sol·licitants durant el mes de juny del 2019.

Els candidats triats podran viatjar sols o en grups d’un màxim de cinc persones. En general, caldrà viatjar amb tren. Tot i així, per garantir un ampli accés a tot el continent, els participants també podran fer servir modes de transport alternatius, com ara autobusos o transbordadors o, excepcionalment, l’avió. L’objectiu és garantir que els joves que viuen a zones remotes o a les illes de la UE també tinguin l’oportunitat de participar-hi.

 

DiscoverEU és una iniciativa oberta a joves europeus, inclosos els provinents d’entorns desfavorits, perquè puguin aprendre un munt de coses durant els seus viatges per Europa. La Comissió va engegar per primera vegada la iniciativa el mes de juny del 2018 amb un pressupost inicial de 12 milions d’euros. Enguany, el pressupost és de 16 milions d’euros. Fins ara, DiscoverEU ha donat a uns 30 000 joves l’oportunitat de viatjar per Europa, explorar el ric patrimoni cultural del continent, conèixer d’altres joves i d’altres cultures i ser conscients d’allò que ens uneix arreu d’Europa. El primer any de DiscoverEU va suscitar l’interès de milers de joves, que han creat una autèntica comunitat humana a tot el continent. Els participants, que no s’havien conegut mai abans, ara estan tothora en contacte entre ells a través de les xarxes socials, han format grups per viatjar junts a d’altres ciutats o per allotjar-se els uns a casa dels altres.

La Comissió Europea té previst publicar una altra convocatòria abans no acabi el 2019.

En el proper pressupost a llarg termini de la UE (2021-2027) la Comissió Europea ha reservat 700 milions d’euros per a la iniciativa DiscoverEU en el marc del futur programa Erasmus. Si el Parlament Europeu i el Consell hi estan d’acord, entre el 2021 i el 2027 podrà viatjar i conèixer Europa un altre milió i mig de joves de 18 anys.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere