Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Últims dies al Centre Cultural Municipal de Guadassuar de l’exposició itinerant: “Memòria Democràtica i Patrimoni. 1936-1939. Conèixer, difondre i posar en valor” / Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

1

Fins el 12 de maig al Centre Cultural Municipal de Guadassuar. (Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 16:00 a 20:30).

La motivació

El Vicerectorat de Projecció Territorial i societat de la Universitat de València, amb el patrocini de l’entitat Caixa Popular, presenten l’exposició Memòria Democràtica i Patrimoni. 1936-1939. Conèixer, difondre i posar en valor”, una mostra desenvolupada en 17 plafons que fa una recopilació del patrimoni històric, documental, bèl·lic i de memòria oral al territori valencià com a conseqüència de la Guerra Civil, entre els anys 1936 i 1939.

80 anys després de l’inici la Guerra Civil Espanyola i del trasllat de la capital de la Segona República a València, la memòria democràtica valenciana viu una nova fase d’efervescència. Noves iniciatives intenten respondre a la demanda social de conèixer la història i el patrimoni cultural del nostre passat recent. En aquest context s’insereix aquesta exposició itinerant, amb la qual es pretén valorar el patrimoni valencià generat durant la Guerra Civil i contribuir a respectar la riquesa cultural. Es tracta d’un patrimoni que ofereix recursos basats en valors socials i culturals que cal utilitzar per al coneixement i benefici de tota la ciutadania.

A pesar de desenvolupar-se principalment fora de les nostres comarques, la guerra les va marcar intensament i va deixar una àmplia sèrie d’herències i vestigis que han arribat fins a l’actualitat i s’han convertit en patrimoni comú. Aquesta exposició, comissariada pels seus autors Jorge Ramos Tolosa, Javier Esteve Martí i Enrique Bengochea Tirado, té com a objectiu ajudar a conèixer aquest patrimoni.

La Universitat de València, pública, valenciana i compromesa amb el seu entorn, ha realitzat una nova exposició itinerant amb la finalitat de contribuir al coneixement d’un singular i variat patrimoni cultural, conseqüència del nostre passat recent.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere