Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui eleccions a Rector a la Universitat de Lleida: El catedràtic de Química Jaume Puy, encapçala l’única candidatura

Notícia anterior
Notícia posterior

jaume_puy_UdL

Un total de 10.945 universitaris entre estudiantat (9.280), personal docent i investigador-PDI (1.203) i personal d’administració i serveis-PAS (462) estan cridats aquest dimarts, 7 de maig, a les urnes per escollir el rector de la Universitat de Lleida (UdL) pels propers quatre anys. L’únic candidat a presidir la institució és l’actual vicerector de Recerca, el catedràtic de Química Jaume Puy. Per ser proclamat, ha d’obtenir més vots a favor que en blanc. Si no és així, la normativa estableix que “s’iniciarà de bell nou el procés electoral”.

L’horari de votacions s’allarga ininterrompudament entre les 10 del matí i les sis de la tarda en tots els centres de la UdL, inclòs per primer cop el campus d’Igualada (amb 417 electors, 350 estudiants, 36 PDI i 22 PAS). La Junta electoral farà la proclamació provisional de rector l’endemà de les votacions, el 8 de maig, i a partir de llavors hi ha dos dies hàbils per a la presentació de reclamacions, fins l’11 de maig. El dia 14 la Junta proclamarà definitivament el rector de la UdL. 

Les eleccions a rector es fan seguint el sistema de vot ponderat. Segons estableixen els Estatuts i la normativa electoral, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent (420 persones) val un 51%. La resta de personal acadèmic (docents no doctors, professorat contractat a temps complet o parcial, interins, personal investigador i becaris), que són 783 electors, es pondera al 13%. Quant a l’estudiantat, representa el 26%; mentre que el vot del personal d’administració i serveis té el 10%. 

 Programa de la candidatura … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere