Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Posicionament del CEUCAT en relació a la vaga estudiantil del 9 de maig

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

LOGO-CEUCAT

L’estudiantat del Sistema Universitari de Catalunya (SUC), a través de l’organització i la lluita del moviment estudiantil i en les institucions, mitjançant la representació estudiantil ha impulsat múltiples vagues, manifestacions i posicionaments per revertir la pujada de preus públics de les matrícules de graus i màsters a partir del curs 2011-12.

Aquests posicionaments compten amb un ampli consens en la comunitat universitària expressat pels múltiples òrgans de govern de les universitats públiques amb un posicionament comú impulsat a través de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques anomenat Declaració de Sant Daniel el 27 d’octubre del 2017. Aquest consens, també s’expressa com la voluntat majoritària del poble català, donant suport fins a 3 mocions on demana la reducció del 30% dels preus públics en el Parlament de Catalunya.

El CEUCAT – Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes, per tercer any consecutiu, ha intentat negociar amb la Secretaria d’Universitats i Recerca una rebaixa dels preus públics que s’ha vist frustrada per la incapacitat del Govern de Catalunya d’aprovar els Pressupostos de la Generalitat. La manca de negociació política per la no existència de Pressupostos perpetua el SUC en el seu dèficit estructural i dinamita qualsevol avenç en la rebaixa de preus.

Per aquest motiu neix la ILP Universitats. Una Iniciativa Legislativa Popular impulsada pel moviment estudiantil, que busca transformar l’actual model universitari a través d’una rebaixa de preus públics del 30% modificant la Llei d’Universitats Catalana (LUC). El compromís del CEUCAT és la rebaixa de preus. Per aquest motiu, és va decidir adherir- se com entitat a la ILP Universitats, per aconseguir fer efectiva la rebaixa de preus públics.

En aquesta línia, el dia 9 de maig s’ha convocat una vaga estudiantil per defensar les 50.000    signatures que volen garantir la rebaixa de les taxes universitàries, posant de nou sobre la taula un tema que el Govern de la Generalitat ha evitat durant anys.

És per això, que el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes manifesta:

– Instar als Equips de Deganats i Rectorats de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques a la suspensió d’activitats avaluables i l’assistència obligatòria durant la vaga convocada pels sindicats estudiantils i personal universitari pel pròxim 9 de maig per garantir i fer efectius els drets de llibertat d’expressió, associació i manifestació.

 – Unir-se a la convocatòria del moviment estudiantil i de la ILP Universitats que engloba entitats adherides del personal docent i investigador (PDI) i el personal d’administració i serveis (PAS), així com moviments socials tot cridant a la mobilització a les 12:00h a Plaça Universitat.

– Instar al Govern de Catalunya a proposar uns Pressupostos de forma imminent. L’estudiant del Sistema Universitari Català, així com el propi Sistema, no es pot permetre un tercer any de pressupostos prorrogats.

Barcelona, 5 de maig del 2019

 •  S’adhereixen: 
  • Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes
  • Consell de l’Estudiantat de la UPC
  • Consell de l’Estudiantat de la UdG
  • Consell de l’Estudiantat de la UAB
  • Consell de l’Estudiantat de la UdL
  • Consell de l’Estudiantat de la UPF
  • Consell de l’Estudiantat de la URV
  • Consell de l’Alumnat de la UB♦
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere