Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Professors de la Universitat Autònoma de Barcelona han signat un manifest contra la retirada de simbologia a favor dels presos polítics i exiliats.

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Llaç-groc

Una cinquantena de professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un manifest contra la retirada de simbologia a favor dels presos polítics i exiliats. La retirada l’ha ordenat el rectorat a instàncies de la Junta Electoral espanyola que va rebre una denúncia de Ciutadans. Els docents denuncien que el rectorat s’ha extralimitat i també ha fet retirar llaços grocs i altres símbols en alguns despatxos del professorat.

El manifest:

«Benvolguts professors, membres del PAS i estudiants, Com ja heu pogut comprovar, durant el dia d’ahir es van retirar, per ordre superior, les diverses pancartes, retolacions o senyals que alguns professors teníem als despatxos i que manifestaven públicament la nostra protesta per l’existència al nostre país de presos polítics.

Nosaltres no volem entrar en les raons de la universitat i del deganat per a prendre aquesta iniciativa. A hores d’ara, qualsevol acció de protesta, de contestació o de dissidència passa pel filtre de la por. La por d’un procés penal, d’una sanció o d’una pena. És la por qui regeix avui al nostre país les actuacions públiques i l’expressió de les opinions, ni que es tracti d’expressions cíviques tan elementals com les relatives a l’exercici dels drets bàsics de la persona. Entenem que és el nostre deure de persones i d’universitaris de manifestar la nostra repulsa a la violació dels drets bàsics de la persona, i això en tota circumstància, hi hagi o no eleccions i siguin quines siguin les persones empresonades per motius polítics. El retorn de la repressió i de la por a la nostra vida col·lectiva ha de suscitar una reacció unànime de la nostra societat i especialment dels universitaris, dipositaris cabdals dels principis de l’humanisme.

Bellaterra, 25 d’abril de 2018

Signen les següents professores i professors personal d’administració de la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona:

Ada Arbós
Adrià Martín-Mor
Albert Nolla
Anabel Galán
Anna Fernández
Anna Gil
Anna Matamala
Artur Lozano
Bel Olid
Berni Armstrong
Blai Guarné
Carles Biosca
Carles Castellanos
Carme Mangiron
Christian Olalla
Dolors Udina
Eulàlia Bonet
Francesc Josep Gómez Martín
Francesc Parcerisas
Helena Casas
Ignasi de Loiola Badia Capdevila
Joan Roig
Joaquim Sala-Sanahuja
Jordi Mas
Josefina Caball
Judit Fontcuberta
Judith Cortés
Lara Estany
Laura Santamaria
Marcelo Fabián
Maria Antònia Martí Escayol
Maria Fradera
Marisa Presas
Marta Arumí
Mercè Altimir
Meritxell Font
Miquel Edo
Mireia Vargas
Montserrat Bacardí
Montserrat Franquesa
Natalia Estremera
Núria d’Asprer
Olga Torres-Hostench
Pilar Sánchez-Gijón
Ramon Farrés
Ramon Lladó
Ramon Piqué
Sara Rovira
Teresa Perramon
Xavier Villalba
Xènia Amorós
Yajaira Rodríguez»♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere