Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC estrena #looopers, una sèrie de divulgació científica i tecnològica a YouTube

Notícia anterior
Notícia posterior

 

Què és un nanosatèl·lit? Quins instruments conté? Quines són les seves aplicacions? Aquestes són algunes de les preguntes que Carles Araguz, investigador en tecnologies aeroespacials del Departament d’Enginyeria Electrònica, respon al vídeo ‘Nanoquè? Nanosatèl·lits!’, que es pot veure al canal Youtube de la Universitat. Es tracta de la primera càpsula que la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) impulsa dins del projecte de divulgació científica i tecnològica #looopers.

El vídeo està gravat en dos espais del Campus Nord, a Barcelona, la plaça Telecos i el Nanosat Lab, el laboratori de Càrregues Útils i Petits Satèl·lits de la UPC, unes instal·lacions de l’Escola de Telecomunicació de Barcelona amb equipament capaç de validar en condicions netes els components i la tecnologia que viatja a l’espai a través d’aquests petits satèl·lits de baix cost. És en aquest espai on Carles Araguz, que desenvolupa actualment la seva recerca de doctorat en aquest laboratori, ens apropa als nanosatèl·lits d’una manera fresca i divertida.

Atreure el públic adolescent

La UPC impulsa la sèrie #looopers a través del canal Youtube de la Universitat  amb la voluntat de divulgar el coneixement científic i tecnològic que es genera en els diferents àmbits de coneixement propis i, alhora, promoure les vocacions STEAM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques, per les seves sigles en anglès). El vídeo també es pot veure a UPCTV.

Amb una periodicitat mensual, #looopers donarà resposta a preguntes i curiositats diverses relacionades amb aquestes àrees, a través de vídeos breus, amb què pretén apropar-se a les últimes tendències i preferències del públic adolescent.

La sèrie compta amb la participació de professorat, investigadors i investigadores i estudiants vinculats a la Universitat i apassionats per aquests àmbits. Els propers vídeos de la sèrie tractaran temes com la intel·ligència artificial, l’escala real del sistema solar, les bactèries reciclamòbils o el per què les plantes no tenen cervell.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere