Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El catedràtic de Química Jaume Puy, nou rector de la Universitat de Lleida (UdL) amb el 75,2% de vots vàlids ponderats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

puy

La participació més elevada ha estat la del professorat doctor, i els estudiants els que menys han votat

El fins ara vicerector de Recerca i únic candidat a rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, ha guanyat les eleccions amb un 75,2% de vots vàlids ponderats a favor i un 24,8% en blanc. Així, doncs, amb més de la meitat de vots vàlids emesos un cop aplicats els criteris de ponderació, Puy serà proclamat definitivament rector de la UdL per als pròxims quatre anys el 14 de maig.

La participació ha estat de l’11,6% en termes absoluts i del 54,3% una vegada feta la ponderació. En aquesta ocasió, la participació més elevada ha estat la del professorat doctor (amb un 79,55, seguida del personal d’administració i serveis (78,35%), i de la resta de personal docent i investigador (amb un 37,06%). L’estudiantat ha estat el menys participatiu en les eleccions a rector i només ha arribat al 4,14%.

Per centres, a la Facultat de Lletres i l’Escola Politècnica Superior han estat els que més han votat, amb un 19,7% i un 18,38% de participació, respectivament. L’índex més baix de participació ha estat a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, amb només un 6,23%, seguida de la de Dret, Economia i Turisme, amb un 7,73%, i la de Medicina, amb un 8,75%.

Les votacions, que han transcorregut sense incidents segons ha informat la UdL, han tingut lloc des de les deu del matí fins a les sis de la tarda. Segons la normativa electoral, que dona un pes específic a cada col·lectiu universitari, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent val el 51%; el de l’estudiantat, el 26%; la resta del personal acadèmic, el 13%, mentre que el del personal d’administració i serveis computa un 10%. Els universitaris cridats a les urnes en aquesta ocasió han estat 10.945 entre estudiantat (9.280), personal docent i investigador (PDI, 1.203) i personal d’administració i serveis (PAS, 462). D’aquests, 417 electors (350 estudiants, 36 PDI i 22 PAS) són del campus d’Igualada, que ha participat per primera vegada en unes eleccions a rector de la UdL.

Jaume Puy, químic i físic, és catedràtic de Química a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) i professor de la UdL des del 1986. Ha participat en cinc projectes de la Unió Europea i dotze d’estatals com a investigador. Les seves línies de recerca se centren en àmbits com els nanomaterials, la caracterització dels processos físic-químics implicats en la biodisponibilitat de nutrients i elements tòxics en mitjans aquàtics naturals o l’especiació dinàmica. Pel que fa a la gestió, Puy ha estat director del departament de Química, sots-director de l’ETSEA i vicerector de recerca de la UdL des de juny del 2011 fins a l’actualitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere