Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

16è Mercat de la Tecnologia a la UdL: Robòtica, domòtica i construcció

Notícia anterior
Notícia posterior

Mercat 2018

72 projectes es presenten demà dimarts (14/05/2019) a la 16a edició del Mercat de la Tecnologia que organitzen el Vicerectorat d’Estudiants i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida (UdL) en col·laboració amb l’Escola Politècnica Superior (EPS) i el Departament d’Educació de la Generalitat. 

És el primer cop que es presenten projectes de tecnologia de tots els cursos d’ESO i Batxillerat, així com de Cicles formatius, destaquen els organitzadors del Mercat, que enguany aplegarà un total de 1.702 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius de més d’una vintena de centres de Lleida, Cervera, Sort, Mollerussa, Guissona, La Seu d’Urgell i Balaguer.

Amb l’objectiu d’impulsar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat de Lleida i comarques, la jornada, que tindrà lloc al campus de Cappont, ha programat també tallers i demostracions com ara la d’Electricitat sorprenent a càrrec d’Adolf Cortel (professor jubilat de física i química) amb experiments participatius i divertits per entendre conceptes bàsics d’electricitat; la de realitat augmentada i realitat virtual, a càrrec de la startup Invelon, o els tallers de Drons, amb professorat de l’EPS, i com engegar un negoci aprofitant la tecnologia, amb els experts de la Càtedra d’Emprenedoria de la UdL.

A l’igual que en l’edició anterior, el Mercat inclou activitats en anglès, com ara el restaurant amb robots cambrers Nyam, nyam, que impartirà Engijoc. I també les xerrades divulgatives que enguany versen sobre els telescopis i la creació de música a partir de les possibilitats que ens dóna la tecnologia. 

Els organitzadors de la jornada, destaquen la qualitat dels projectes presentats pels centres educatius i que s’han estat treballant durant tot el curs . L’alumnat que demà participa al 16è Mercat de la tecnologia (1429 com a visitant i 273 com a expositor) estarà acompanyat d’una quarantena de professores i professors dels seus centres respectius.

 Fotografia del Mercat 2018

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere