Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG) presenten els resultats del seu procés de reflexió estratègica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

generalitat

Les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG) han presentat avui (15/05/2019) al Palau Marc els resultats del procés de reflexió interna iniciat el passat mes de novembre. L’estudi ha presentat les reflexions al voltant de tres eixos: governança i participació, model de serveis i competències i perfils professionals.

L’acte ha estat presidit pel secretari general del Departament de Cultura, Francesc Vilaró, i la directora general de Cooperació Cultura, Àngels Ponsa, qui s’ha compromès a iniciar un pla  per implementar a curt i  mitjà termini les accions definides.

Les biblioteques especialitzades de la Generalitat (BEG) són una xarxa de centres d’informació i documentació altament especialitzats al servei de les institucions d’autogovern de Catalunya. Aquestes biblioteques tenen com a objectiu principal posar a disposició de les seves institucions coneixement especialitzat imprescindible per a la presa de decisions. També faciliten informació tècnica, sovint única, a la ciutadania en general.

Actualment hi ha més de 140 biblioteques especialitzades amb un catàleg col·lectiu de més de 850.000 ítems i més de 50.000 usuaris inscrits.

Aquest procés de reflexió estratègica, impulsat pel Servei de Biblioteques, es va plantejar per definir un pla d’acció a partir d’una visió consensuada tot respectant la necessària adequació de cada biblioteca al seu entorn immediat.

El procés participatiu s’ha realitzat amb la metodologia de la intel·ligència col·lectiva i amb la col·laboració de més de 50 professionals de les biblioteques especialitzades de la Generalitat amb els següents objectius:

  • Definir les línies estratègiques del futur.
  • Elaborar un pla d’acció comú a partir d’una visió compartida.
  • Impulsar la implicació dels professionals en el procés participatiu.
  • Identificar els projectes transversals.
  • Promoure la introducció de nous serveis per tal d’adaptar-los a les noves necessitats de l’usuari.
  • Detectar les noves competències dels perfils professionals a la realitat actual.

 

Algunes de les propostes consensuades pels diferents equips de treball són les següents:

  • Definir el marc legal de les BEG com a xarxa específica. 
  • Comptar amb professionals formats amb les competències necessàries per respondre a les necessitats de l’usuari, entenen el professional bibliotecari com a consultor, prescriptor, proveïdor i connector.
  • Disposar de les eines necessàries per a la gestió i el tractament documental que permeti crear productes de valor afegit.
  • Treballar de manera cooperativa.♦
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere