Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Mor el periodista científic Eduard Punset

Notícia anterior
Notícia posterior

punset votant

La família ho ha anunciat a través de Twitter

El divulgador científic Eduard Punset ha mort aquest dimarts als 82 anys després d’una llarga malaltia. Ho ha anunciat la seva família a través de Twitter, on ha compartit un vídeo d’imatges recollides per l’equip del seu programa de TVE Redes “en homenatge a qui al llarg de la seva vida va dedicar el seu formidable talent i energia a divulgar i compartir idees i coneixements”. Els seus familiars també han destacat la seva “insaciable curiositat i el seu etern optimisme”.

Nascut a Barcelona, Punset era llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i tenia un màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres. Va ser director econòmic de l’edició per a Amèrica Llatina del setmanari ‘The Economist’ i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití. Va ser conseller d’Economia de la Generalitat entre 1978 i 1980, i ministre de Relacions per a les Comunitats Europees entre 1980 i 1981.

Punset va ser diputat al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu. Va militar en diferents partits, com ara el Partit Comunista, la UCD i el Centre Democràtic i Social d’Adolfo Suárez. També va formar-ne un, Foro, que es va presentar a les europees l’any 1994 però no va aconseguir cap eurodiputat. En els últims anys se l’havia vist en actes de Junts per Catalunya. El Govern li va donar la Creu de Sant Jordi l’any 2011. Ha publicat una vintena de llibres sobre anàlisi econòmica, reflexió social i divulgació científica. Era Doctor Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears.♦

 Fotografia: Eduard Punset votant al Referèndum d’autodeterminació de Catalunya, l’1 d’Octubre.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere