Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB secunda la carta oberta de l’Assemblea Ecologista del centre i declara l’estat d’emergència climàtica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uab

El canvi climàtic protagonitzarà la festa major d’enguany i s’organitzaran diverses activitats al llarg del curs

L’equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s’ha afegit a la declaració d’estat d’emergència climàtica tot secundant la carta oberta de l’Assemblea Ecologista de la UAB. D’aquesta forma, el centre universitari s’ha compromès a dedicar el curs 2019-2020 al canvi climàtic. La previsió es que es duguin a terme diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica i que esdevingui l’eix vertebrador de la festa major d’enguany. D’aquesta forma la UAB s’uneix als esforços de diferents sectors de la societat per posar en primera línia mediàtica i política la gravetat de la situació que pateix la Terra. El centre alerta que el consens científic “és robust i generalitzat” i destaca la la necessitat de portar “estils de vida més saludables” per preservar la Terra.

En la declaració que el centre ha subscrit, recorda que els seus estatuts recullen com un dels seus principis d’actuació l’orientació de la docència, la recerca i tota l’activitat universitària en general vers el respecte del medi ambient i el desenvolupament sostenible. Per aquest motiu subratlla que tant els membres de la comunitat com diversos àmbits organitzatius “treballen en la recerca i en l’acció en àmbits com la mobilitat, l’energia o els residus amb l’objectiu de disminuir les emissions globals de gasos d’efecte d’hivernacle generats per la UAB i d’assolir una universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

Festa major pel canvi climàtic

El curs 2019-2020 la UAB dedicarà la festa major a posar de manifest aquest compromís amb el medi ambient. Amb el lema ‘La UAB, contra el canvi climàtic’, s’organitzaran al llarg de tot el curs un conjunt d’accions que es treballaran de manera conjunta amb tota la comunitat universitària (alumnat, PAS i PDI). L’objectiu és que la crisi climàtica esdevingui centre d’interès per a l’activitat docent, investigadora i de participació.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere