Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de Barcelona: “VIII Jornades Ambientals UB-Torres”

Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

L’edició d’enguany de les Jornades Ambientals UB-Torres, titulada «Són els impostos la solució al canvi climàtic?», versarà sobre quines eines poden desbloquejar la inacció climàtica per part de la societat i els governs. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Els impostos com a solució al canvi climàtic, a debat en les VIII Jornades Ambientals UB-Torres

El dimecres 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, tenen lloc les VIII Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg i professor de la UB Tomàs Molina. Sota el lema «Són els impostos la solució al canvi climàtic?», el certamen reunirà experts nacionals i internacionals amb l’objectiu de debatre quines són les eines que podrien desbloquejar la inacció climàtica per part de la societat i els governs.

La inauguració serà a càrrec de Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona; Miguel A. Torres, president de Família Torres, i Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Albert Barniol, meteoròleg de TVE, serà el conductor de la jornada, que s’articularà al voltant de diverses ponències i una taula de debat.

Entre d’altres, hi participaran Maite Vilalta, vicerectora d’Igualtat i Acció Social de la UB, amb la xerrada titulada «L’estat de situació del sistema impositiu i el medi ambient», i Jeroen van den Bergh, investigador ICREA de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i professor d’Economia i Empresarials de la Universitat Lliure d’Amsterdam, que valorarà l’impacte econòmic del canvi climàtic i l’escalfament global. També es donarà veu a Fridays for Future, el moviment gironí sorgit del corrent internacional impulsat per la jove sueca Greta Thunberg com a protesta juvenil contra la inacció governamental envers el canvi climàtic.

La taula de debat la integraran Aida Vila (responsable de projectes d’integritat de Greenpeace Internacional), Javier Martin Vide (catedràtic de Geografia Física de la UB), Enric Tello (catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la UB) i Emilio de las Heras (expert en finançament internacional i autor del blog Cambio climático y economia, d’Expansión).

Laura Rahola, cap de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, presentarà les conclusions de les jornades. Després de la cloenda de l’acte, Miguel A. Torres lliurarà el VI Premi Torres & Earth a la Innovació Mediambiental, un guardó que té com a objectiu donar a conèixer i premiar els estudis, projectes, experiències i iniciatives que ajuden a preservar el medi ambient.

Les Jornades Ambientals es faran a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB de 9 a 13.45 h. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia a través d’aquest formulari.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere