Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Posició del Consell de Direcció de la Universitat de Lleida respecte a l’aplicació del nou Estatut del Personal Investigador Predoctoral en Formació

Notícia anterior
Notícia posterior

udl1

 

Posició del Consell de Direcció de la Universitat de Lleida respecte a l’aplicació del rd 103/2019 d’1 de març, pel qual s’aprova el nou Estatut del Personal Investigador Predoctoral en Formació (EPIF)

 

1. Atès l’informe jurídic elaborat a petició de la CRUE respecte al que estableix el RD 103/2019, la posició del Consell de Direcció de la Universitat de Lleida és la d’assumir la millora que suposa per al personal investigador en formació l’increment salarial estipulat, fent un esforç a nivell econòmic, atès que aquest RD no va acompanyat d’una dotació pressupostària per part de l’Estat.

2. Per tant, es portarà a l’aprovació del proper Consell de Govern de la Universitat de Lleida una proposta per tal que en la nòmina del mes de juny es pugui fer efectiva l’actualització del salari de les persones d’aquest col·lectiu des de la data d’entrada en vigor del Reial Decret.

3. Aquesta millora s’aplicarà a tots els contractes d’IF vigents, sigui quina sigui la institució finançadora i malgrat que aquesta no aporti a la UdL el finançament complementari necessari. Aquest és el cas dels contractes d’IF finançats pel MCIU (FD i FPU) o finançats per la Generalitat (FI) que ja han manifestat la seva negativa a aportar aquest finançament complementari. Això no vol dir que la UdL no pugui exercir les accions legals oportunes per reclamar aquests imports a aquestes institucions.

4. En referència a l’allargament dels contractes d’IF fins a 4 anys,  l’informe sobre la interpretació del decret de l’EPIF que han fet els serveis jurídics de les universitats catalanes indica que la pròrroga automàtica de què es parla en l’article 6 del decret no vol dir que sigui obligatòria si no ho preveu la convocatòria. Altrament, com en la convocatòria UdL es diu que tot el que no regula el propi text de la convocatòria UdL queda regulat pel text de la convocatòria FI de la Generalitat, creiem que és prudent esperar ara les resolucions que prengui la Generalitat en referència a aquest tema. En qualsevol cas, entenem que els contractes de 3 anys poden suposar un temps molt ajustat per poder fer la Tesi en la concepció que aquesta té en el nostre país, i seria bo trobar maneres de poder allargar el contracte de comú acord amb les altres universitats catalanes i la Generalitat.

Lleida, 28 de maig de 2019

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere