Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Lliurament dels XVI Premis “El CAC a l’escola” que atorga el Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior

cac

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha assegurat avui (04/06/2019) que l’educació en comunicació audiovisual a les escoles és un “repte i una responsabilitat” que la societat catalana “no pot defugir” si es vol que els alumnes esdevinguin en el futur “ciutadans i ciutadanes de ple dret, conscients dels seus drets i preparats per afrontar els molts reptes que plantegen les societats contemporànies”: “És imprescindible si volem construir un país modern que avanci en el progrés i la justícia socials”, ha manifestat.

Budó ha fet aquestes declaracions durant el lliurament dels XVI Premis “El CAC a l’escola” que atorga el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), un acte que s’ha celebrat al CosmoCaixa de Barcelona i que ha conduït la directora del programa InfoK de Televisió de Catalunya, Laia Servera. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya convoca anualment aquests guardons amb l’objectiu de potenciar el coneixement del llenguatge audiovisual dels infants i joves, així com fomentar els coneixements i les habilitats de comprensió que els permetin utilitzar amb eficàcia i seguretat els mitjans.

Els premis “El CAC a l’escola” formen part del programa EduCAC, un pla pioner que té la voluntat de proporcionar, fonamentalment a les escoles, però també a les famílies, recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació

La consellera ha remarcat la “importància” d’aquesta iniciativa com a “factor clau” per assolir “un alt nivell d’alfabetització mediàtica” entre els alumnes i aconseguir que adquireixin “esperit crític” per ”saber destriar la veritat de la mentida” i ser “capaços” de prendre “decisions informades” en l’actual context comunicatiu.

“Vivim en una societat tecnològica on estem exposats a multitud de pantalles, ja des de ben petits. Les noves generacions són natives digitals i audiovisuals i tenen un accés gairebé il·limitat a tot tipus de continguts i informació. Aquesta exposició constant i l’accessibilitat gairebé universal té avantatges però també presenta certs riscos. Vivim en un context de fake news, manipulació de la informació, rumors, memes, teories conspiratives i ingerències en processos democràtics. Sense la preparació i els coneixements adequats, podem sucumbir-hi”, ha alertat la consellera de la Presidència.

En aquest sentit, Budó ha volgut reconèixer la “gran feina” del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i la seva “aposta” per l’educació en comunicació audiovisual, especialment en el context actual en què els professionals de la comunicació catalans “són sotmesos a continus atacs”.

“Ara que es critica tant els mitjans de comunicació públics i, per tant, el model que funciona i amb èxit des de fa anys a Catalunya, és més necessari que mai fer un reconeixement al treball dels seus professionals. El CAC garanteix la independència, la professionalitat i la imparcialitat de la informació dels mitjans de comunicació públics”, ha destacat.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència del president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; la secretària general del Departament d’Educació, Núria Cuenca; la consellera del CAC i presidenta del jurat, Carme Figueras, i el director de l’àrea d’Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària La Caixa, entre d’altres autoritats. En aquesta edició s’han atorgat una vintena de premis a alumnes, docents i treballs de recerca.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere