Schubert serà el fil conductor d’una vintena de propostes del cicle Clàssica Jove de l’Atlàntida de Vic
La novetat principal és una residència de músics que enguany inaugura el Trio Fortuny
Franz Peter Schubert serà l’artista protagonista del nou cicle Clàssica Jove que cada any organitza el Teatre l’Atlàntida de Vic. El compositor i pianista austríac es convertirà en el referent d’un programa farcit amb una vintena de concerts i activitats adreçada a tots els públics, però intencionadament pensat per atraure els joves cap a la música clàssica. La principal novetat és la residència de tres dies que l’Atlàntida oferirà a un grup i que enguany inaugura el Trio Fortuny. La programació dels concerts es completa amb activitats com cinema a la fresca, xerrades, tallers per a nadons, piano al carrer i, fins i tot, un bàsquet musicat.
El cicle comença aquest divendres amb una Shubertíada i s’allargarà fins el 25 de juliol.
Schubertíada amb l’ESMUC el 7 de juny de 2019
Vesprada de lieder, poesia i tapes d’autor. Una recreació de les mítiques schubertíades.
Música i poesia. Una vesprada musical de lieder de Schubert a càrrec d’estudiants de l’ESMUC, en un espai que vol recrear l’ambient cultural i distès de les mítiques schubertíades.
Hi participaran més d’una desena de joves cantants i pianistes, bons coneixedors de la música i la poesia romàntiques.
Robin Sansen, tenor i Esther Vilar, pianista
Melody Navedo, soprano i Francisco Poyato, pianista
Andreu Miret, tenor i Bru Corbella, pianista
Quim Cornet, baríton i Gerard Morató, pianista
Helena Ressurreição, mezzo i Francisco Poyato, pianista
Xavier Casademont, baix i Emma Stratton, pianista
Mercedes Darder, soprano i Marc Laliga, pianista
Elías Juan Ongay, tenor i Maria Paz Sotullo, pianista
Que és l’Atlàntida de Vic?
L’Atlàntida és un complex cultural que integra dos serveis municipals, una escola de música i conservatori (EMVIC) i un centre d’arts escèniques (CAE). L’Atlàntida és, doncs, un equipament municipal que presta serveis interactius de formació, exhibició i suport a la creació i producció en l’àmbit de la música i les arts escèniques.
La gestió conjunta d’ambdós centres vol generar sinergies que enriqueixin i millorin els serveis que prestaria cada equipament per separat.
La seva naturalesa d’equipament municipal de projecció comarcal que presta serveis públics comporta la voluntat i l’esforç per assolir que tota la ciutadania de Vic i el seu entorn comarcal se’n puguin beneficiar.♦