Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Gaudir UB”, el plaer d’aprendre per aprendre / Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gaub

S’ha obert la matrícula dels cursos Gaudir UB del primer trimestre del curs acadèmic 2019-2020. Més de 60 propostes formatives concorren en aquesta nova edició, que té com a novetat l’ampliació de l’oferta de cursos en horari de tarda, per donar resposta a una demanda del mateix alumnat. L’oferta és extensa i variada, i inclou cursos d’art, història, filosofia, ciències naturals, narrativa, matemàtiques i psicologia, entre d’altres. La matrícula estarà oberta fins a l’inici de cadascun dels cursos.

Un projecte plenament consolidat

Gaudir UB és un projecte de la Universitat de Barcelona que va néixer amb l’objectiu de fer arribar a la societat, mitjançant cursos presencials de curta durada, part del coneixement que es genera a la institució. Es tracta de programes trimestrals de vint hores en total, distribuïdes en sessions de dues hores a la setmana. S’imparteixen a les seus de l’Àrea de Formació Complementària de la UB (Barcelona, Badalona i Sant Joan Despí) i en entitats vinculades al món de la cultura, com ara museus. Els cursos estan oberts a tothom: no es requereix cap titulació prèvia ni hi ha cap requisit d’accés més enllà de les ganes d’aprendre i de gaudir adquirint coneixements; d’aquí el nom del programa. L’alumnat de la UB té tarifa reduïda i pot obtenir, a més, crèdits acadèmics per l’assistència.

El professorat dels cursos prové majoritàriament del cos docent de la UB i dels seus centres de recerca, com ara el Centre d’Estudis Històrics Internacionals o el Centre Dona i Literatura, però també d’altres institucions relacionades amb la cultura i la ciència, com ara el Museu Picasso.

La primera edició de Gaudir UB, el 2014, va tenir 134 alumnes. En l’actualitat, cada edició supera el miler de persones inscrites per trimestre. La clau d’aquest èxit es troba en el format dels cursos: són de curta durada i estan concebuts com a unitats independents. D’aquesta manera, es poden oferir cursos sobre els temes que més interessen a la ciutadania en un entorn universitari però sense que calgui el compromís que comporta un programa plurianual. A més, els mateixos alumnes, a través d’enquestes de satisfacció, ajuden a elaborar l’oferta de l’edició següent indicant les seves preferències. Així, a partir dels cursos que han tingut més èxit, se n’ofereixen d’altres que, tot i ser independents, es complementen.

Consulteu tota l’oferta d’aquest trimestre de Gaudir UB.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere