Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un projecte de la Universitat Rovira i Virgili per analitzar la transparència de les empreses del domini PuntCAT guanya la distinció Vinton Cerf

Notícia anterior
Notícia posterior

Agusti-solanas

La URV és l’única universitat que aconsegueix un dels ajuts de la Fundació puntCAT

El projecte REPUBLIQUEM.CAT de l’investigador Agustí Solanas, del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, ha guanyat la distinció Vinton Cerf, valorada en 20.000 euros i concedida per la Fundació puntCAT.

L’objectiu principal d’aquesta recerca és desenvolupar, a llarg termini, un segell de qualitat per a les empreses amb llocs web al domini punt cat. El projecte de Solanas, cap del Grup de Recerca en Salut Smart, consisteix en recopilar dades obertes de les pàgines web per integrar-les en un repositori i analitzar diversos aspectes que aportin valor per millorar en matèria de transparència o de perspectiva de gènere, per exemple.

La distinció Vinton Cerf pretén reconèixer i potenciar les activitats de recerca relacionades amb el desenvolupament d’Internet i la innovació digital en els territoris de parla catalana. Es tracta d’una ampliació de la convocatòria d’ajuts que concedeix la Fundació puntCAT adreçada a projectes digitals d’entitats sense afany de lucre, ja que Vinton Cerf, un dels pares d’Internet i doctor honoris causa per la URV, va guanyar el Premi Internacional de Catalunya i va donar els diners a la Fundació puntCAT.

La Universitat Rovira i Virgili és l’única universitat que aconsegueix un d’aquests ajuts. A la convocatòria s’han presentat, en total, 102 entitats amb 111 projectes dins dels terminis fixats, dels quals 83 complien els requisits demanats a les bases. Els perfils d’aquestes entitats són molt variats: des d’entitats pel foment de la llengua catalana a universitats que aposten per la innovació tecnològica; des d’associacions pel foment de les tradicions catalanes a Fundacions que treballen en el camp de l’art i el disseny.

El projecte REPUBLIQUEM.CAT: REputació, imatge PÚBlica en LÍnia i QUalitat de les EMpreses del domini .CAT es gestiona per mitjà de la FURV.♦

IMATGE: Agustí Solanas, guanyador de la distinció Vinton Cerf de la Fundació puntCAT.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere