Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Vic liderarà el projecte europeu de ‘Healthy Cities’

Notícia anterior
Notícia posterior

vic

El treball busca crear una xarxa de ciutats per compartir experiències sobre la relació salut i medi urbà

El projecte ‘Healthy Cities’, liderat per Vic, ha estat seleccionat per a desenvolupar el projecte URBACT, un programa de Cooperació Territorial Europea finançat pel FEDER, en un 70%. ‘Healthy Cities’ proposa, a través d’una xarxa de ciutats, aprofundir en la relació entre la salut i el medi urbà, desenvolupar polítiques centrades en la millora de l’estat de salut de la població; així com desenvolupar una rigorosa avaluació de l’impacte sanitari d’aquestes polítiques. Els socis de Vic seran Pärnu (Estònia), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia), Anyksciai (LT), Planning Authority Malta (Malta), Alphen aan den Rijn (Països Baixos), Loulé (Portugal) i Bradford (Regne Unit).

El comitè de seguiment del programa URBACT ha aprovat un total de 23 xarxes de ciutats per planificar accions amb ciutats europees de 26 països diferents, amb un total de 203 participants. Els socis de les xarxes elaboraran un pla d’acció integrat i tindran l’oportunitat de provar algunes solucions a petita escala a les seves ciutats desenvolupant habilitats, agrupant els agents locals i construint associacions transnacionals. L’objectiu és compartir experiències i aprendre els uns dels altres.

A banda de Vic, també s’ha aprovat el programa ‘Riconnect’ de Barcelona, sobre la mobilitat i connectivitat a les ciutats; i Badalona serà sòcia del programa ‘Space4People’, liderat per Bielefeld (Alemanya), sobre el disseny i ús de l’espai públic. La primera reunió de treball amb tots els socis líders del 23 programes seleccionats serà el proper mes de setembre a París.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere