Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Balanç del CLOWNIA el festival de música i consciència de TXARANGO

Notícia anterior
Notícia posterior

IGaNfpva

La sisena edició del FESTIVAL CLOWNIA tanca aquest diumenge (30/06/2019) sumant un nou èxit de convocatòria d’un públic intergeneracional atret per un cartell musical de qualitat i una programació diürna protagonitzada per l’espai consciència i una presència destacada de circ internacional

Clownia, el festival somiat per Txarango a Sant Joan de les Abadesses, ha exhaurit per sisè any consecutiu totes les entrades posades a la venda gràcies a un cartell de luxe que comptava amb grans propostes de l’escena catalana actual com Oques GrassesBuhosGreen ValleyDoctor Prats,Itaca BandSuuLildamiJoan GarrigaBalkan Paradise OrchestraSegonamàNatxo Tarrés o l’Elèctrica Dharma; acompanyades de les valencianes Mafalda i Pupil·les, les madrilenyes Tremenda Jauría i la llegendària orquestra colombiana La-33. En un apartat més íntim, han triomfat les propostes de Joan Dausà, Judit Neddermann i unes sorprenents Karamba.

La programació gratuïta a la plaça major de Sant Joan de les Abadesses ha tornat a acollir milers de persones que durant tres dies han conviscut de manera excel·lent amb els veïns. El ja clàssic concert delsDi-Versiones ha estat un dels punts àlgids d’aquest escenari.

L’Espai Consciència es consolida com a espai de pensament crític després de dos dies intensos de tallers i xerrades amb un objectiu clar: portar al Clownia debats sobre noves formes de veure i viure el món. Amb el lema “El capitalisme mata el planeta” ha aglutinat xerrades sobre agroecologia, sobirania alimentària, sobre lluita per la terra i posicionaments davant l’emergència climàtica. Pràcticament totes interpretades en llengua de signes.

S’han pogut escoltar veus com la de l’activista Gustavo Duch, la Pebbles Giménez de Ramaderes.cat, Xuanxo Valdivia del Sindicato de Obreros del Campo de Andalusia, o Marina Abad, membre de Fridays for Future Girona, l’ecofeminista Marta G. Rivera-Ferré, María García de Ecologistas Acción o Tomàs Molina, meteoròleg de TV3. Una de les xerrades més multitudinària ha estat la de Repressió d’Estat on van participar familiars #AltsasukoakASKE, Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, Yon Sánchez, insubmís del Moviment d’Objecció de Consciència (MOC) i Marta Bolinches, advocada d’Iridia – Centre de Defensa de Drets Humans.

A través de la fira d’entitats on hi ha participat gairebé trenta entitats, s’han mostrat alternatives de consum i de plantejament vital.

El circ, que per primera vegada tenia representació internacional, també ha protagonitzat gran part de les activitats diürnes. El recinte del festival s’ha adaptat a l’onada de calor, a base de diferents zones de remullades i d’ombra.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere