Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català crea la Menció M. Encarna Sanahuja a la inclusió de la perspectiva de gènere en docència universitària

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

mes

El nou guardó es concedirà en el marc de les Distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent a la universitat

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la creació de la Menció M. Encarna Sanahuja a l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària. El guardó, que es concedirà en el marc de les Distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent a la universitat, premiarà el professorat, els equips docents i els grups d’innovació que hagin desenvolupat una actuació remarcable en la incorporació de la perspectiva de gènere en les matèries o els plans d’estudi de qualsevol disciplina. Aquesta menció és una iniciativa de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

El nom de la nova menció és un reconeixement a la professora M. Encarna Sanahuja (1948-2010), arqueòloga i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. Vinculada amb el moviment feminista català des dels anys 70, Sanahuja va treballar per desenvolupar la història de les dones en l’arqueologia i va ser pionera a promoure l’interès en les disciplines històriques cap als problemes de les dones.

El Consell Executiu ha aprovat que el nou guardó s’atorgui en dues modalitats, una d’individual i una altra de col·lectiva, amb una gratificació econòmica del mateix import que les distincions Jaume Vicens Vives que es destinarà a projectes d’innovació o de millora docent en la perspectiva de gènere. La presentació de candidatures anirà a càrrec dels consells socials de les universitats públiques i dels seus òrgans equivalents de les universitats privades, a iniciativa de les unitats d’igualtat de cadascun dels centres.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere