Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València organitza un Workshop sobre anàlisi de les IGC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cav

El pròxim dia 10 de juliol tindrà lloc aquest taller organitzat per la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València, que portarà el títol “Anàlisi jurídica i fiscal dels Índex de Garantia de la Competitivitat (IGC) per cooperatives agroalimentàries valencianes”.

Des de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València s’està desenvolupant un treball d’anàlisi de les possibilitats que ofereix la Llei 5/2019, de 28 de febrer, de la Generalitat, d’estructures agràries del País Valencià, per a les iniciatives de gestió en comú de les cooperatives agroalimentàries valencianes. Aquest treball, que serà objecte de difusió i publicació durant l’any, es realitza per investigadors de diverses universitats.

Aquests projectes de gestió en comú persegueixen aconseguir diversos objectius que suposarien una millora de l’agricultura cooperativa valenciana: millorar el relleu generacional en les explotacions agràries, i en la pertinença a cooperatives, millorar la mida de les explotacions, contribuint a la racionalització d’aquestes i, en general, combatre el despoblament en les àrees rurals.

Els treballs per a l’elaboració de l’informe s’estan desenvolupant en dues parts: per un costat, es realitza una anàlisi de la llei, en relació amb les possibilitats que planteja a les cooperatives valencianes en matèria de gestió en comú d’explotacions, proposant modificacions o realitzant suggeriments per al seu desenvolupament. Per altre costat, es parteix de diversos models possibles de gestió en comú d’explotacions, segons el disseny de la llei, i a la vista de les experiències concretes que s’estan desenvolupant, per a analitzar quin règim jurídic i fiscal podrien tindre, intentant detectar possibles problemes i suggerir propostes que els eviten o pal·lien. Amb aquest Workshop s’intenta generar un debat sobre les conclusions preliminars dels treballs de l’Informe, de forma que el sector puga anar coneixent aquestes, i preste un feedback efectiu als investigadors.

El taller tindrà lloc el dia 10 de juliol a partir de les 9.30 hores en l’Aula de Formació del Palau dels Mercader (C/Cavallers, 26) en València.♦

 Programa Workshop … clicar aquí

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere