Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conveni marc de cooperació científica entre el Departament d’Agricultura i la Universitat de Girona en matèria de regadius

Notícia anterior
Notícia posterior

els-sistemes-de-regadiu-a-catalunya

Es potenciarà la col·laboració en projectes de recerca, innovació, i actuacions de transferència de coneixement i tecnologia en l’àmbit del reg a Girona

La Universitat de Girona (UdG) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya han signat recentment un conveni marc de cooperació científica que estableix un marc estable de col·laboració entre ambdues institucions en matèria de regadius.

Entre els objectius del conveni destaquen:

·promoure les relacions de caràcter formatiu, científic i tecnològic en l’àmbit dels sistemes i tecnologies de reg;

·desenvolupar activitats de recerca, innovació, desenvolupament tecnològic, formació i divulgació en matèria de regadiu;

·fomentar la col·laboració tècnica entre persones d’ambdues institucions;

·fomentar l’intercanvi recíproc d’informació, publicacions, etcètera; i

·fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències entre ambdues institucions.

L’acord s’impulsa des del Grup de Recerca en Enginyeria i Gestió del Reg de la UdG i la subdirecció general d’Infraestructures Rurals del DARP, amb interessos comuns en el camp de la formació, la recerca, i la innovació en tecnologies i sistemes de reg.

El Grup de Recerca en Enginyeria i Gestió del Reg de la UdG té una experiència de més de 30 anys en la recerca científica i tecnològica en l’àmbit de les tecnologies i dels sistemes de reg. En el vessant experimental, també ha dut a terme multitud de projectes en aquest àmbit en col·laboració amb entitats o comunitats de regants. Dels resultats obtinguts, n’ha prioritzat la transferència de coneixements al sector.

D’altra banda, la subdirecció general d’Infraestructures Rurals del DARP és l’òrgan de la Generalitat de Catalunya que vetlla per la promoció de projectes i actuacions d’infraestructures en el món rural, especialment tot el relatiu a l’aprofitament i a la conservació de recursos hídrics per a finalitats agràries, nous regadius i la millora i modernització del existents, camins rurals, concentracions parcel·làries i, en general, les actuacions de desenvolupament territorial de l’àmbit rural de Catalunya.

El conveni de cooperació científica recentment formalitzat permet la UdG i el Departament d’Agricultura tenir un marc comú de col·laboració tant en projectes actuals que desenvolupen ambdues institucions com futurs. Així, inicialment es preveu participar activament en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) ‘Girona, regió sensible a l’aigua’, en el qual la Universitat de Girona i altres institucions (ens locals, món de la recerca, i l’àmbit empresarial i civil) de la demarcació de Girona participen amb l’objectiu de millorar el coneixement dels recursos hídrics de l’àrea del Baix Ter, especialment en l’àmbit del regadiu (infraestructures i solucions tecnològiques per a una gestió eficient de l’aigua) i la divulgació d’aquests resultats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere