Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Rafael Rodríguez-Ponga y Salamanca, nou president de la Xarxa Vives d’Universitats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Rafael_Ponga,_conferencia

El rector de la Universitat Abat Oliba CEU ocuparà el càrrec els propers sis mesos

El rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga y Salamanca ha estat nomenat president de la Xarxa Vives d’Universitats, d’acord amb el calendari de rotació semestral de la institució. Rodríguez-Ponga substitueix al rector de la Universitat Internacional de Catalunya, Xavier Gil Mur.

Completen la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats, Jordi Montaña Matosas (vicepresident I), Eva Alcón Soler (vicepresidenta II i rectora de la Universitat Jaume I), Maria José Figueras Salvat (vicepresidenta III i rectora de la Universitat Rovira i Virgili) i Xavier Gil Mur (vicepresident IV i rector de la Universitat Internacional de Catalunya).

Rodríguez-Ponga és llicenciat en Lingüística Hispànica i doctor en Filologia. Des de 2012 i fins a la seua designació com a rector de la Universitat Abat Oliba CEU el darrer mes de febrer ha estat secretari general de l’Institut Cervantes. Ha desenvolupat gran part de la seua trajectòria professional en institucions dedicades a la divulgació del coneixement i caracteritzades per la seua vocació internacional. Així, ha estat secretari general de l’Agència Espanyola de Cooperació i membre del Consell d’Administració del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona, Consell Jacobeo, Consell General de l’Emigració, Consell de Cooperació al Desenvolupament i Acadèmia d’Espanya a Roma, entre altres. Entre 2015 i 2016 va exercir la presidència d’EUNIC (European Union National Institutes for Culture), càrrec per al qual va ser elegit, i actualment és el president de l’Associació Espanyola d’Estudis del Pacífic. A més, el seu recorregut professional també inclou experiències dins de l’Administració de l’Estat. Ha estat director general en els ministeris d’Educació i Cultura i d’Afers exteriors i ha format part del Consell Escolar de l’Estat. I pel que fa a l’àmbit acadèmic, ha enfocat la seua producció bibliogràfica a l’espanyol i la diversitat lingüística. Destaca el llibre De l’espanyol al chamorro: Llengües en contacte en el Pacífic (Ed. Gondo. 2009).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere