Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Entitats unides per a l’educació mediàtica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

streaming-480x240

Una nova plataforma vol facilitar que joves i adults adoptin una visió crítica davant dels continguts que difonen els mitjans de comunicació.

Facilitar que joves i adults adoptin una visió crítica davant dels continguts que difonen els mitjans de comunicació, amb una atenció especial en els nous mitjans digitals. Aquest és l’objectiu de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, creada recentment, que aplega 47 representants d’entitats del món educatiu, col·lectius de mestres, universitats i grups de recerca, empreses, associacions de mitjans de comunicació i col·legis professionals que ha impulsat el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

La Plataforma farà una reflexió al voltant del moment actual i del futur de l’educació mediàtica, promovent actituds crítiques respecte als mitjans. Servirà d’enllaç entre professorat, educadors i educadores, entitats i empreses que duen a terme tasques en l’educació mediàtica. El món del lleure i l’entorn escolar seran els principals àmbits sobre els quals s’impulsaran projectes de recerca i formació. Així mateix s’elaboraran propostes adreçades als mitjans de comunicació, amb l’objectiu de contribuir a una millora de la cultura periodística i audiovisual.

Per fer més efectiva la seva actuació, la Plataforma per a l’Educació Mediàtica s’ha dotat d’un protocol de funcionament amb una estructura mínima flexible i amb la creació de grups de treball que esdevindran el punt de referència de l’entitat. La iniciativa té la voluntat d’incloure totes aquelles persones professionals i entitats que així ho desitgin i que treballin en l’àmbit de l’educació mediàtica. A més, recull el mandat de la nova Directiva europea sobre serveis de comunicació audiovisual.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere