Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG inaugurarà el curs acadèmic 2019-2020 amb una mirada a la igualtat de gènere / Espai per a la reflexió

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cristina_fallaras_1oscar_garcia

La Universitat de Girona inaugurarà els dies 2 i 3 d’octubre el curs acadèmic 2019-2020. El dia 2 tindrà lloc l’acte de reconeixement a les persones que s’han jubilat durant el curs anterior, al pati de l’edifici Les Àligues. L’endemà es farà l’acte institucional amb la lliçó inaugural de l’escriptora, periodista i impulsora de #Cuéntalo, Cristina Fallarás.

La Universitat de Girona (UdG) inaugurarà el curs acadèmic 2019-2020 els dies 2 i 3 d’octubre amb dos actes oberts al conjunt de la ciutadania. El primer tindrà lloc al pati de l’edifici de Les Àligues, seu del rectorat, el dia 2 d’octubre a les 7 del vespre, per reconèixer la trajectòria professional del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i el Personal Docent i Investigador jubilats durant el curs 2018-2019.

El dia 3 d’octubre, a les 12 del migdia, l’Aula Magna Modest Prats acollirà l’acte institucional d’inauguració de curs que girarà a l’entorn de la igualtat de gènere. Amb l’objectiu comprometre’s amb la lluita contra les injustícies de gènere, la UdG ha convidat l’escriptora, periodista i impulsora de #Cuéntalo, Cristina Fallarás com a ponent de la lliçó inaugural que es titularà “Nosotras contamos”.

La iniciativa #Cuéntalo va tenir lloc a Twitter la primavera de 2018. Cristina Fallaràs va llançar aquesta etiqueta convidant les dones a relatar agressions patides per evidenciar la dimensió d’aquest conflicte. En total, es van aconseguir 2,75 milions d’intervencions, amb 160.000 piulades originals i 790.0000 usuàries úniques de 60 països. Aquest projecte inèdit combina recerca i activisme i vol ser, segons Fallaràs, una “memòria col·lectiva de la violència masclista que fins ara no havia existit, i que ha de modificar la nostra visió política, social, legislativa i judicial”.

La periodista ha rebut aquest mes el Premi de Periodisme de l’Observatori Cultural de Gènere per un article a ‘Público’ en què fa un recompte de tots els crims masclistes que van tenir lloc l’any 2017 a l’Estat espanyol.

Espai per a la reflexió

La Universitat de Girona pretén que la inauguració de curs vagi més enllà d’un acte institucional. Per això, des del curs passat, s’ha convertit en un espai de reflexió a l’entorn de qüestions que afecten profundament la societat i en què la universitat vol contribuir i ser present. Si en aquesta ocasió l’enfocament se centrarà en la igualtat, l’any passat va dirigir la mirada cap al compromís social amb una lliçó del fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, que va sacsejar l’auditori.

Aquest propòsit tindrà continuïtat en els propers anys, quan s’abordarà la sostenibilitat (2020-2021) i l’educació inclusiva (2021-2022). D’aquesta manera, se seguiran posant els valors al centre d’aquest acte tan important per a la institució i que dona pas a noves oportunitats per a la docència, la recerca i la transferència de coneixement, eixos principals de l’activitat universitària.

La UdG inaugurarà el curs amb una comunitat de més de 17.000 persones entre estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis. Serà el 28è curs acadèmic des que el 12 de desembre de 1991 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 35/1991 de creació de la Universitat de Girona.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere