Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Territori i Sostenibilitat reforça els serveis d’autobús als campus de la Universitat Rovira i Virgili a partir d’aquest 12 de setembre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

Les millores s’aplicaran a les línies exprés e1: Vendrell – Torredembarra – Tarragona, e4: Reus – Tarragona i e6: Tarragona – Vila-seca- Salou i a la línia Tarragona – Valls des de l’interior

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçarà diversos serveis d’autobús al campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a partir del pròxim 12 de setembre. Les millores s’aplicaran a les línies exprés e1: Vendrell – Torredembarra – Tarragona, e4: Reus – Tarragona i e6: Tarragona – Vila-seca- Salou i a la línia Tarragona – Valls des de l’interior. Aquestes actuacions responen a les peticions realitzades per la Universitat.

 Ø  Més expedicions als campus Sescelades i Catalunya de l’e1 (El Vendrell – Torredembarra – Tarragona)

La línia de bus exprés e1, entre el Vendrell i Tarragona incorporarà 4 noves expedicions d’anada i 3 de tornada, de les quals 2 anades i 2 tornades cobriran les necessitats d’arribada i sortida ajustades als horaris universitaris (estudiants i personal). Aquestes expedicions corresponen als dies feiners, de dilluns a divendres, tret del juliol i de l’agost. 

La línia exprés Vendrell – Torredembarra – Tarragona es va implantar el 2014 amb 7 anades i 7 tornades de dilluns a divendres. Posteriorment, atesa la bona acollida de la nova línia, es va incrementar l’oferta amb 2 anades i 2 tornades de dilluns a divendres més. Fruit de les noves possibilitats que aquesta línia oferia per a connectar la comunitat d’estudiants d’aquests municipis amb les universitats de Tarragona, la URV havia demanat la connexió directa dels campus Sescelades i Catalunya amb aquest àmbit.

 Ø  Més expedicions entre Reus i el campus Sescelades, mitjançant el bus exprés e4: Reus-Tarragona

La línia de bus exprés e4:Reus – Tarragona, en funcionament des de 2015, oferirà dues noves anades i dues noves tornades per a connectar els estudiants de Reus i Tarragona amb els seus respectius campus universitaris. Aquests nous serveis es desenvoluparan de dilluns a divendres tret dels mesos de juliol i d’agost. Els horaris de sortida des de la Plaça de les Oques de Reus són a les 9.15 h i 20.15 h i els busos triguen uns 30 minuts a arribar al Campus Catalunya. D’altra banda, els horaris de sortida del Campus Catalunya de Tarragona són a les 9.38 h i 20.38 h.

La línia exprés e4: Reus – Tarragona compta  actualment amb 41 anades i 42 tornades de dilluns a divendres, excepte juliol i agost, 26 anades i 26 tornades de dilluns a divendres en els mesos de juliol i agost, 9 anades i 8 tornades els dissabtes feiners, i 6 anades i 5 tornades diumenges i festius.

Així mateix, fins ara comptava amb 7 expedicions d’anada i 6 de tornada entre els Campus Bellisens de Reus i els Campus Sescelades i Catalunya de Tarragona. A partir del nou curs, seran 9 les expedicions d’anada i 8 les de tornada.

 Ø  Reforç de la connexió amb el campus Vila-seca, mitjançant el bus exprés e6: Tarragona-Vila-seca-Salou

La línia de bus exprés e6: Tarragona – Vila-seca – Salou, que dona cobertura al campus Vila-seca de la URV, comptarà amb dues noves expedicions que millorarà la coordinació amb els horaris lectius. En concret, els nous serveis permetran arribar al campus Vila-Seca a les 7.40 hores i a les 14.40 hores, respectivament, per a facilitar l’entrada a les classes de matí i de tarda.

Addicionalment, s’aplicaran millores en el recorregut per a reduir el temps de viatge.

 Ø  Millores a la línia Tarragona – Valls per l’interior: accés directe al campus Sescelades i noves expedicions

Actualment, existeixen quatre línies que connecten Valls amb Tarragona, tres per l’N-240, i l’altra, per carreteres interiors que connecten els municipis de Vallmoll, la Masó, Rourell, Vilallonga del Camp, el Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí i el polígon industrial Riuclar amb Tarragona.

La línia interior arriba a l’estació d’autobusos entrant a Tarragona per l’oest mitjançant la connexió entre l’A-27 i la T-11. S’implantarà un canvi de recorregut, de manera que des del polígon industrial de Riuclar es podrà accedir a Tarragona per l’N-240 i es podrà fer una parada a la marquesina que dona servei al campus Sescelades.

Aquesta millora suposa que tots aquests municipis interiors podran accedir de forma directa al Campus, ja que ara ho han de fer amb transbordament a l’estació de Tarragona amb els autobusos urbans, amb un guany de temps molt important.

D’altra banda, s’incorpora una nova expedició entre Vilallonga, el Morell i Tarragona a primera hora del matí i la prolongació d’una expedició existent fins a Vilallonga del Camp, així com dues noves parades al polígon Riuclar per donar cobertura a la part oest d’aquest important polígon.

 Horari 1 … clicar aquí

 Horari 2 … clicar aquí

 Horari 3 … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere