Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

MANIFEST de l’Associació de museòlegs de Catalunya, l’Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya, els Conservadors-restauradors associats de Catalunya i l’Associació catalana de crítics d’art davant la retallada del 6% en l’àmbit cultural

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Cultura

Museòlegs i gestors culturals denuncien que les retallades en cultura són “un toc mortal al sector”

Demanen al Govern que augmenti els “ridículs” recursos per poder treballar “amb garanties d’estabilitat”

Museòlegs i gestors culturals de Catalunya han signat un manifest on denuncien que la retallada del 6% decretada pel Govern i que afecta la cultura és “un toc mortal al sector” i, en concret, als museus, que adverteixen que en molts casos ja estan en “fallida tècnica”. “Expressem la nostra més pregona preocupació per la manca de sensibilitat que el Govern del país sembla tenir per la cultura i el patrimoni, palesa en una mesura inacceptable com aquesta”, argumenten, per afegir després que les conseqüències que tindrà seran “nefastes”. En aquest sentit, reclamen a l’executiu que augmenti el “ridículs” recursos que creuen que té el sector per “la importància i els beneficis” de la cultura i del patrimoni sobre el benestar, la cohesió social i el desenvolupament cultural i econòmic del país.

Els representants del sector demanen, també, poder fer la seva feina amb “garanties d’estabilitat”, així com amb els recursos necessaris per fer-ho “amb els nivells d’eficiència i efectivitat que el patrimoni mereix i reclama”. A més, també avisen que les institucions més afectades seran les que tenen “un rang i una missió nacionals” i, per tant, depenen dels recursos de la Generalitat, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Museu d’Art de Girona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, la Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya. Així, lamenten que la mesura suposi “un pas més en un procés de degradació i desballestament de les principals estructures museístiques, artístiques i patrimonials del sistema cultural del país”. El manifest ha estat signat per l’Associació de Museòlegs de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i els Conservadors Restauradors Associats de Catalunya.

El Manifest integra … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere