Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença la conferència de la “European Association for International Education” a Hèlsinki. El 2020 Barcelona acollirà aquesta fira d’educació superior més important d’Europa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

helsinki

La capital finlandesa inaugura avui la conferència anual de l’European Association for International Education (EAIE)

Barcelona agafarà el relleu d’Hèlsinki i acollirà el 2020 la fira d’educació superior més important d’Europa

El secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, encapçala la delegació catalana, formada per representants de les 12 universitats catalanes, l’ACUP i el CIC

La participació a EAIE 2019 es complementa amb diverses visites institucionals a actors clau del sistema d’universitats i recerca de Finlàndia

Barcelona acollirà l’any vinent per primera vegada l’European Association for International Education (EAIE), la fira d’educació superior més important d’Europa. El sistema d’universitats i recerca de Catalunya agafarà el relleu durant la conferència anual de la fira que, enguany i en la seva 31a edició, se celebra a partir d’avui a Hèlsinki.

El secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, junt amb el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, encapçala la delegació catalana a la capital finlandesa que està formada per representants de les 12 universitats catalanes, de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i del propi CIC.

En el marc de la participació a la fira EAIE 2019, es realitzaran diverses visites institucionals a la capital finlandesa. Concretament, Grau, acompanyat del secretari general del CIC, es reunirà amb representants del Ministeri d’Educació i Cultura per parlar d’internacionalització de l’educació superior, així com sobre recerca i innovació.  Altres reunions són les programades amb responsables del Consell Regional de Tampere per parlar d’estratègies d’innovació i educació superior i sobre l’Índex de Progrés Social (SPI) i amb la plataforma DEMOLA, impulsada per la Universitat de Tampere i l’empresa NOKIA.

D’altra banda, la delegació catalana també assistirà a la trobada amb la comunitat catalana a Hèlsinki, organitzada per la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya als Països Nòrdics, Francesca Guardiola.

Fins divendres, el sistema d’educació i recerca català estarà present a EIAE 2019 gràcies a l’estand del CIC “Welcome to Study in Catalonia”, on els assistents poden trobar una completa informació de l’oferta de graus, màsters i doctorats. Precisament, serà l’últim dia de la fira que, durant l’acte de cloenda, Catalunya reculli de mans de la presidenta de l’EAIE, Sabine Pendl, el testimoni per organitzar l’any vinent la fira a Barcelona.

  Dades d’internacionalització del sistema universitari català

El nombre d’estudiants estrangers a les universitats de Catalunya s’incrementa any rere any. Així, pel que fa al nombre d’alumnes amb nacionalitat estrangera matriculats en graus a universitats catalanes, el curs 2017-18 aquests eren 12.239 (un 7,1% del total) mentre que el curs 2014-15 eren 9.095 (un 5,4% del total).

Pel que fa als estudis de màster, l’evolució de població estrangera també va a l’alça.

Així, un total de 10.147 alumnes (37% del total) eren de nacionalitat estrangera el curs 2017-2018, per un total de 6.773 (31,9%) el curs 2014-15.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere