Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un curtmetratge de dos estudiants de la UPF competeix a la secció “Nest Film Students” del Festival de Sant Sebastià

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

nest_film

‘Greata’ (‘Nàusea) és el títol del curtmetratge de Jana Jubert (Vilafranca del Penedès, 1998) i Gerard Gil (Barcelona, 1998), dos estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que han estat escollits per competir a la secció “Nest Film Students” del Festival de Cinema de Sant Sebastià. El seu projecte, l’únic que prové de l’Estat, s’ha imposat entre els més de 373 presentats per prop de 200 escoles d’una cinquantena de països i que té per objectiu impulsar els futurs treballs de joves estudiants. Els joves directors han explicat que els va costar trobar la temàtica per al que havia de ser el projecte de l’assignatura de Direcció Cinematogràfica perquè volien que representés la seva generació i la seva manera “de veure el món”.

‘Greata’ és un curt de de vuit minuts rodat amb una càmera analògica durant 12 hores d’un dia de maig en un descampat a la zona del mirador dels avions, a costat de l’aeroport del Prat. Es tracta d’un projecte “coral”, tal i com l’han definit els seus impulsors, que té l’origen en una assignatura amb una vintena d’alumnes. El curtmetratge narra la història d’un jove que frega la majora d’edat i al que la xicota acaba de deixar. Un amic l’intenta consolar després d’una nit de festa i, amb la sortida del sol, decideixen marxar cap a casa. Quan arriben al cotxe, s’hi troben una noia ferida que els demana ajuda. Precisament és la reacció dels dos amics davant d’un imprevist el que interessava a Jana Jubert i Gerard Gil, el desconcert que els genera la situació i la incapacitat que tenen per reaccionar. “Tenen aquell punt innocent a partir del qual, després de passar-se hores explicant-se els problemes, quan en tenen un de gros no saben reaccionar”, ha precisat el codirector.

Una candidatura que els va agafar “per sorpresa”

El premi té com a objectiu impulsar els futurs treballs de joves estudiants interessats en l’aprenentatge de la tècnica i el llenguatge cinematogràfics i busca donar suport a la distribució i la internacionalització dels curtmetratges. Durant el festival, els directors dels curts seleccionats assisteixen a classes magistrals impartides per figures de la indústria cinematogràfica i opten a endur-se 10.000 euros. Els estudiants de la UPF van presentar ‘Greata’ al Festival de Cinema de Sant Sebastià quasi com un “formalisme”, una decisió “més aviat simbòlica que real”, reconeix Jubert. Quan el mes d’agost van rebre la confirmació que havien estat seleccionats no s’ho creien: “Ens va agafar totalment per sorpresa, l’últim que ens esperàvem era que ens seleccionessin. Va ser increïble”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere