Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La professora de Dret Civil de la UdL, Dora Padial, serà la nova síndica de greuges de Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

dora padial

Es fixa com a objectiu “apropar la Paeria a la gent” i fer “que les persones vegin que estan protegides per aquesta institució”

La professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida (UdL), Dora Padial, es convertirà en la nova síndica de greuges de la ciutat de Lleida. El Ple municipal de la Paeria d’aquest divendres donarà llum verda a la candidata proposada pel govern municipal, que també compta amb l’aval del grup del PSC. Padial es fixa com a principal objectiu “apropar l’Ajuntament a la gent” i fer “que les persones vegin que estan protegides per aquesta institució”. Dora Padial, que prendrà el relleu a Josep Giné, serà la segona dona al capdavant de la sindicatura de Lleida, després de Teresa Areces. Cal recordar que la Paeria de Lleida es va convertir el 1990 en el primer ajuntament de l’Estat en instaurar la figura del síndic municipal de greuges.

Dora Padial ha posat en valor el seu compromís social i la voluntat d’”ajudar a la gent”. Un dels reptes que es fixa des del capdavant de la sindicatura municipal de greuges serà aportar el seu “granet de sorra” atenent els greuges de la ciutadania i fent “petites coses perquè la ciutat funcioni i perquè la gent vegi que l’Ajuntament funciona”. Així mateix, la futura síndica ha defensat que, en aquests moments, “el país necessita una gran entesa social i cultural col·lectiva”. Dora Padial és professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida i adjunta a la secretaria general de la UdL. Anteriorment, ha estat vice-degana i cap d’estudis de Dret de la Facultat de Dret i Economia de la universitat lleidatana. Durant la presentació de la futura síndica de greuges de Lleida, L’alcalde Miquel Pueyo ha remarcat el “rigor professional i acadèmic” de Dora Padial i també n’ha destacat la seva “preparació, discreció, sensibilitat personal i humanitat”. Pueyo ha exposat que la figura del síndic municipal de greuges és un “puntal de l’administració” local i “ha de ser un pont de diàleg permanent amb les persones”. En aquest sentit, ha reconegut que “els polítics, a vegades, no són prou àgils o eficients per donar resposta a tot allò que demanen els ciutadans”. Per la seva banda, Elena Ferré, del Comú, ha ressaltat la vessant social de Padial i ha dit que és una “persona mediadora”, “preparada” i amb una “sensibilitat extrema”. El cap de de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, ha valorat positivament la candidata proposada pel govern municipal d’ERC, JxCat i del Comú i ha destacat de Padial que és “una dona preparada i amb una gran complicitat amb la ciutat”. Dora Padial és professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida i adjunta a la secretaria general de la UdL. Anteriorment, ha estat vice-degana i cap d’estudis de Dret de la Facultat de Dret i Economia de la universitat lleidatana. L’alcalde Pueyo ha recordat que la Paeria va esdevenir el primer ajuntament de l’Estat en instaurar, l’any 1990, la figura del síndic municipal de greuges. El primer síndic va ser Simeó Miquel (1990-1995), va ser rellevat per Teresa Areces (1995-2006), que es va convertir en la primer síndica de greuges. Josep Giné ha estat al capdavant de la sindicatura entre els anys 2006 i 2019, tot i que en els darrers dos anys ha estat inactiu per problemes de salut. Tant Pueyo com Larrosa han agraït la tasca desenvolupada per Giné com a síndic municipal de greuges.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere