Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Terracotes de Maillol amb fotografies d’Horvat als “Espais Volart” de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

maillol

La Fundació Vila Casas inaugura la temporada a la seva seu dels Espais Volart amb una triple proposta, que encapçala el diàleg ‘Maillol Horvat’. Es tracta de “dues exposicions en una”, diu el comissari Àlex Susanna, en què 18 terracotes d’Aristides Maillol són replicades per les fotografies de Frank Horvat sobre les mateixes obres. Per Susanna es tracta d’una “lliçó interpretativa” de qui més lúcidament va comprendre la “revolució” de l’escultor francès entorn a la tridimensionalitat.

 
Notícia ampliada:

 “Maillol Horvat” és una proposta expositiva, comissariada per Àlex Susanna, que inclou dues exposicions en una. D’una banda, la mostra presenta el món de les terracotes de l’escultor, pintor i gravador català Aristides Maillol (Banyuls de la Marenda 1861-1944), un autèntic laboratori de formes on es desplega el seu imaginari, des de les primerenques obres de 1899 fins a les més tardanes de 1937. De l’altra, l’exposició presenta les fotografies que Frank Horvat (Abbazia, 1928) va fer de les terracotes de Maillol, amb les quals ens proposa una lectura circular de cadascuna d’elles amb l’objectiu que fem un tomb sencer a cada terracota i que mai no pressuposem que hi ha un angle millor que un altre.

La mostra aplega un total del 18 terracotes de petit format i 59 fotografies de 80 x 120 cm, que configuren una exposició gens convencional, no sols per la seva doble autoria, sinó perquè és tan deutora de les obres d’un escultor com de les d’un fotògraf: diguem que l’un és el punt de partida i l’altre el d’arribada, però que entre tots dos conformen l’exposició com un tot.

Espais Volart de Barcelona

Inaugurats l’any 2002 i ampliats l’any 2017, els Espais Volart acullen exposicions temporals d’artistes catalans contemporanis del fons de la col·lecció. Ubicats, per una banda, als magatzems de la finca modernista Casa Antònia Puget i, per l’altra, als baixos de la Casa Felip, als números 20 i 22 del carrer d’Ausiàs Marc, els Espais Volart gaudeixen d’un marc arquitectònic modernista.

 Inauguració el 26 de setembre a les 19.30h als Espais Volart.   C/ Ausiàs Marc, 22. 08010 Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere