Nou “Cicle de Foment del Mercat Social” a Barcelona
Organitzat per La Confederació, el ‘Cicle de Foment del Mercat Social’ consisteix en la realització de diverses actuacions per posar en contacte diferents agents proveïdors amb entitats potencials consumidores d’un producte o servei, totes elles vinculades al Tercer Sector Social o bé a l’Economia Social. A partir de sessions temàtiques, es volen mostrar el conjunt d’oportunitats que ofereix la construcció de mercat social com a eina de transformació social i econòmica.
Per aquesta edició, l’organització empresarial ha seleccionat tres matèries que considera d’interès per al sector i tractarà l’elaboració de plans d’igualtat i els instruments financers des de la banca ètica i la cooperativa. Així mateix, també proposa una visita en dues organitzacions tèxtils de la ciutat de Barcelona. La inscripció és obligatòria i independent per a cadascuna de les sessions i, si s’exhaureixen les places, tindran prioritat les entitats vinculades a alguna de les plataformes sòcies de La Confederació.
Serveis de suport i acompanyament a l’elaboració de plans d’igualtat
- Dia: 7 d’octubre
- Horari: De 9.30 a 12.30 hores
- Lloc: INNOBA (Carrer del Perú, 52 de Barcelona)
- Formulari d’inscripció
Visita a dues organitzacions que es dediquen a la confecció tèxtil a la ciutat de Barcelona
- Dia: 10 d’octubre
- Horari: De 9.30 a 12.30 hores
- Punt de trobada: La Confederació (Via Laietana, 54 de Barcelona)
- Formulari d’inscripció
Instruments financers des de la banca ètica i cooperativa i ajustats a les necessitats del Tercer Sector Social
- Dia: 31 d’octubre
- Horari: De 10 a 12 hores
- Lloc: INNOBA (Carrer del Perú, 52 de Barcelona)
- Formulari d’inscripció
Principis de democràcia, transparència i compromís
El Mercat Social parteix d’una idea centrada en correspondre a les necessitats humanes i no en l’afany de lucre. En les diverses esferes del cicle econòmic, té per objectiu que tots els agents que en formen part actuïn sota principis de democràcia i transparència, compromís socioambiental, i basats en l’Economia Social i Solidària (ESS). La seva construcció es basa en la potenciació dels intercanvis i flux econòmics entre organitzacions i persones consumidores de l’ESS.