Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“GENETICA.CAT” : Neix el primer portal de divulgació en català sobre genètica i medicina genòmica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

genética

El portal GENETICA.CAT  busca posicionar-se com un espai de reflexió sobre la medicina que ens espera i quin paper hi ha de jugar el diagnòstic genètic. Recollirà articles de divulgació, d’opinió, novetats i entrevistes a professionals sanitaris i pacients

El gran avenç tecnològic produït en els darrers anys ha impactat de manera notable en el camp de la genètica. L’èxit de la incorporació de noves tècniques de seqüenciació de l’ADN en la recerca està provocant un canvi de paradigma en la gran majoria de laboratoris de diagnòstic, fent possible estudis genètics molt informatius a un cost assumible per gran part de la població. A causa d’aquest fet, ja s’està observant un gran increment en l’oferta d’aquestes proves que, en un futur proper, canviaran radicalment la forma en com s’ha fet medicina fins a dia d’avui.

500.000 persones afectades per malalties genètiques a Catalunya

A Catalunya es calcula que el nombre d’afectats per malalties d’origen genètic amb component hereditari és de gairebé 500.000 individus. Aquesta situació comporta la necessitat no només de crear més professionals especialitzats en assessorament i diagnòstic genètic, sinó també d’informar i preparar a la societat per tal que entenguin els beneficis i les limitacions de la genètica.

La divulgació genètica a l’abast de tothom

El principal objectiu de GENETICA.CAT  és la divulgació de la genètica i la medicina genòmica i té la clara ambició d’arribar al major nombre possible de persones, des del pacient afectat d’alguna malaltia genètica que vulgui entendre les bases moleculars de la seva malaltia, fins al professional del sector que vulgui estar al dia dels darrers avenços científics i tecnològics relacionats amb el tema. La plataforma combina material divulgatiu per a tots els públics amb la publicació de novetats, articles d’opinió i entrevistes a veus autoritzades del sector.

Catalunya és capdavantera en recerca a l’estat espanyol,  però en canvi la difusió sobre els projectes d’investigació que s’hi desenvolupen i els resultats que se n’obtenen no es fa, principalment, en català. Per això, la plataforma aspira a esdevenir el portal de referència en català sobre genètica i medicina genòmica, amb la voluntat de sumar a tots aquells professionals o interessats que hi vulguin aportar coneixement. 

Sobre GENETICA.CAT

GENETICA.CAT neix arrel de ser un dels projectes guanyadors del concurs de “Selecció d´iniciatives innovadores d´emprenedoria social tecnològica adreçades a generar teixit econòmic amb capacitat d’innovació” de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dedicat a la transformació digital de les ciutats i a contribuir al benefici general de la societat per així millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere