Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Politècnica de València celebra el 9 d’Octubre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

jaume I

Música, visita a l’Agromuseu i històries del segle XIX, entre les activitats de celebració programades

Dimecres que ve, 9 d’Octubre, les valencianes i els valencians celebrem el nostre dia, coincidint amb el 781 aniversari de l’entrada de Jaume I a la ciutat de València.

Per commemorar l’efemèride, el Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha organitzat diverses activitats, que començaran avui dilluns, 7 d’octubre, amb la visita a l’Agromuseu de la UPV, conduïda per Juan Gisbert, director d’un dels museus etnològics més reconeguts de l’actualitat.

Situat al costat de l’ermita de Vera, l’Agromuseu de la UPV exposa nombroses eines del món rural i objectes ceràmics i de la llar, i conté dues biblioteques cedides per professors d’Agronomia de la UPV, entre altres, que superen els 15.000 volums.

La visita, que s’iniciarà a les 16 hores, inclourà la xarrada “Mitja dotzena d’històries de roders”, en la qual l’historiador, periodista, editor i escriptor Manel Arcos contarà relats de la vida d’una sèrie de rebels i bandolers valencians del segle xix.

Per a acabar la visita, tindrà lloc una degustació d’orxata i fartons d’Alboraia.

Concert d’Andreu Valor

En el marc de la celebració, el dijous 17 d’octubre, Andreu Valor, un dels cantautors més reconeguts de l’actual i renovada cançó valenciana, oferirà un concert a l’Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts.

L’esdeveniment començarà a les 19.30 hores, i serà d’accés lliure fins que s’exhaurisca la capacitat del recinte.♦

 IMATGE: El rei Jaume I a la batalla del Puig. Retaule de Sant Jordi, pintat per Marçal de Sax. Londres, Victoria & Albert Museum.

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere