Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El mNACTEC programa el recital “POETES. Elles tenen la paraula” amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

p

Les jornades se celebraran el 12 i 13 d’octubre, amb portes obertes i diverses activitats gratuïtes

A més del recital, es programaran passejades per les voltes de la teulada, la visita “Els racons amagats del mNACTEC” i la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”

 

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) programarà jornades de portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2019.

Entre les propostes destacades d’enguany hi ha el recital “POETES. Elles tenen la paraula” de Joan Massotkleiner i Toti Soler, les passejades per les voltes de la teulada del museu [places exhaurides], la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica” [places exhaurides] i la visita guiada “Els racons amagats del mNACTEC” [places exhaurides].

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren anualment a tot Europa. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials com els museus obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni.

Durant tot el cap de setmana l’accés al Museu serà lliure i les activitats programades són gratuïtes, però tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web del Museu.

 Programa d’activitats

El dissabte 12 d’octubre, el mNACTEC farà jornada de portes obertes de 10.00 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Durant el matí, s’oferiran diverses visites per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover [places exhaurides]. A la tarda, es programaran dues visites teatralitzades per conèixer l’antiga fàbrica tèxtil i el procés de producció de la llana [places exhaurides]. A les 19 hores, s’oferirà el recital “POETES Elles tenen la paraula”, amb l’actor Joan Massotkleiner i el músic Toti Soler. Es tracta d’un espectacle que posa veu i música a la poesia de dones que han esdevingut clàssiques catalanes contemporànies: Maria Antònia Salvà, Maria-Mercè Marçal, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Marta Pessarrodona, Teresa Pasqual, Cèlia Sànchez-Mústich i Vinyet Panyella.

A Cervera, el dissabte 12 al matí, s’organitzarà una visita guiada a les sales de reserva del mNACTEC a Cervera, un espai que conserva més d’un miler d’objectes de grans dimensions pertanyents al patrimoni industrial, tècnic i científic de Catalunya.

El diumenge 13 d’octubre, el mNACTEC farà portes obertes de 10 a 14.30 h. Al matí s’oferirà la visita guiada“Els racons amagats del mNACTEC”, un itinerari per les voltes de la teulada, les reserves internes on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració [places exhaurides]. També es programaran dues visites teatralitzades a la fàbrica tèxtil [places exhaurides].

 El mNACTEC

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere