Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els estats membres de la Unió Europea publiquen un informe sobre l’avaluació coordinada dels riscos de seguretat de les xarxes 5G

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

5g

Els estats membres de la UE, amb el suport de la Comissió Europea i de l’Agència Europea per a la Ciberseguretat, han publicat avui un informe sobre l’avaluació coordinada de riscos de seguretat en les xarxes 5G. Es tracta d’un pas important en la implementació de la Recomanació de la Comissió Europea adoptada el març d’aquest any per tal d’assegurar un alt nivell de seguretat de les xarxes 5G a tota la UE.

Les xarxes 5G son la futura columna vertebral d’unes economies i societats cada cop més digitalitzades. Afectaran a milers de milions d’objectes i sistemes connectats, també en sectors crítics com ara l’energia, el transport, la banca i la salut; així com en sistemes de control industrial que contenen informació sensible i que sustenten sistemes de seguretat. Per això assegurar la seguretat i resiliència de les xarxes 5G és essencial.

 L’informe es basa en els resultats de les avaluacions nacionals dels riscos de ciberseguretat realitzades per tots els estats membres. Identifica els principals riscos i els actors implicats, els actius més sensibles, les principals vulnerabilitats (incloses les tècniques i d’altre tipus) i un seguit de riscos estratègics. 

Aquesta avaluació proveeix la base per identificar mesures de mitigació que es puguin aplicar tant a nivell nacional com europeu.

 Principals resultats de l’avaluació de risc coordinada

L’informe identifica un nombre important de reptes de seguretat que és probable que apareguin o que es facin més prominents en les xarxes 5G en comparació amb les xarxes actuals.

Aquests reptes per a la seguretat estan principalment relacionats amb:

-innovacions clau en la tecnologia 5G  (que alhora comportarà un seguit de millores específiques per a la seguretat), particularment la gran quantitat de software i l’ampli ventall de serveis que permetrà el 5G;

-el paper dels proveïdors a l’hora de construir i operar les xarxes 5G i l’alt grau de dependència de proveïdors individuals. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere