Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El govern català aprova establir tres currículums d’ensenyaments esportius de formació professional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

curri

Són els corresponents als títols de tècnic esportiu en Salvament i Socorrisme, en Vela amb Aparell Fix i en Vela amb Aparell Lliure

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat avui establir tres currículums d’ensenyaments esportius de règim especial, en concret, corresponen als títols de tècnic esportiu en Salvament i Socorrisme, en Vela amb Aparell Fix i en Vela amb Aparell Lliure. Amb aquestes adequacions, el Departament d’Educació pot definir part del currículum per tal de donar resposta a les necessitats de la titulació a Catalunya. En concret, permet cobrir les necessitats que mancaven fins ara, ja que els clubs i les entitats esportives podran disposar de personal qualificat de salvament i socorrisme -tant en instal·lacions com al medi natural- i entrenadors de vela de les especialitats i nivells corresponents.

Tècnic/a en Salvament i Socorrisme

El currículum del títol de grau mitjà Salvament i Socorrisme té per objectiu dinamitzar i concretar la iniciació al medi aquàtic; tutelar als socorristes durant la seva participació en activitats i competicions; i establir les mesures de rescat per protegir la seguretat dels usuaris en piscines, en cas d’accident.

La durada és de 1.155 hores -495 hores del cicle inicial i 660 hores del cicle final-, distribuïdes en dos cursos acadèmics. Les ocupacions i els llocs de treball més rellevants per a aquests professionals són monitor/a de salvament i socorrisme, jutge/essa cronometrador, i socorrista tant en piscines, parcs aquàtics, espais naturals i platges. Actualment, el cicle es pot cursar a 35 centres d’arreu del territori, tant públics com privats.

Tècnic/a en Vela amb Aparell Fix i en Vela amb Aparell Lliure

D’altra banda, els currículums dels títols de grau mitjà de Vela amb Aparell Fix i Aparell Lliure té com a funcions instruir la iniciació esportiva de vela; governar embarcacions d’esbarjo fins a vuit metres; acompanyar els esportistes durant la seva participació en esdeveniments amb respecte al medi natural, en condicions de seguretat i amb qualitat que permeti la satisfacció dels esportistes.

Els cicles tenen una durada de 1.100 hores cadascun -500 hores de cicle inicial i 600 del cicle final per cada currículum- distribuïdes en dos cursos. La inserció laboral està relacionada amb els sectors d’esport, oci, lleure i temps lliure: entrenador/a de tecnificació en vela amb aparell fix; coordinador/a d’altres tècnics d’iniciació a la vela; o acompanyant i director/a del regatista en competicions, entre d’altres. El curs actual hi ha 4 instituts que ofereixen aquests ensenyaments – Institut Illa de Rodes de Roses, Institut Jaume I de Salou, Institut de Nàutica de Barcelona i Institut Serrallarga de Blanes.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere