Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La posició institucional de la Universitat de Barcelona respecte els últims esdeveniments a les seves Facultats, expressada en dos escrits oficials

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ub

PRIMER ESCRIT:

Nota informativa sobre els fets succeïts a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona

A continuació es relaten els fets succeïts a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona durant la nit del 22 i la matinada del 23 d’octubre.

• Durant la passada nit, un grup d’estudiants ha decidit tancar-se a la Facultat de Dret de la UB com a senyal de protesta pels excepcionals fets que estem vivint durant aquests darrers dies a Catalunya.

• A la matinada, una patrulla de seguretat ciutadana de la Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra ha passat davant l’edifici de la Facultat de Dret quan un grup reduït de persones davant la Facultat (a l’avinguda de la Diagonal) traslladava elements de mobiliari urbà a les portes del centre.

• Davant aquesta circumstància, la patrulla ha decidit apropar-s’hi. Els agents policials no han accedit a cap edifici de la Facultat de Dret, ni s’ha produït cap confrontació violenta entre estudiants i agents policials.

• Per evitar problemes de seguretat que poden posar en perill la integritat física de les persones i de material, la Universitat de Barcelona ha decidit tancar la Facultat de Dret i suspendre tota activitat acadèmica durant el dia d’avui.

Es demana a la comunitat universitària que es mantingui la calma, es respecti la convivència pacífica i es defensi la cultura de la pau.♦

 

SEGON ESCRIT:

Comunicat sobre els esdeveniments viscuts a les darreres hores en algunes facultats de la UB

Davant els esdeveniments viscuts a les darreres hores en algunes facultats de la nostra Universitat, demanem:

• Respecte absolut a la llibertat d’expressió.

• Que no es vulnerin els drets individuals, de manera que, qui vulgui, pugui participar a les diferents activitats acadèmiques i desenvolupar les tasques professionals sense cap impediment.

Finalment, exigim que grups aliens a la comunitat universitària no interfereixin en l’activitat acadèmica i en la convivència entre els seus membres.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere